Prachtig eerbetoon, maar het mocht niet baten: Fabrizio moet ‘Dancing With The Stars’ verlaten

VIER
‘Dancing With The Stars' stond vanavond in het teken van emotionele herinneringen: alle kandidaten kregen de opdracht om een dans te maken rond een betekenisvolle gebeurtenis uit hun verleden. De emoties laaiden dan ook hoog op. Vooral Ian maakte veel indruk: hij wist de eerste tien van het programma te scoren met zijn moderne dans. Voor Fabrizio, die een prachtig eerbetoon aan zijn vader bracht, zit de danswedstrijd er helaas op.

Net als vorige week begonnen de kandidaten van ‘Dancing with the Stars’ met een schone lei. Ian Thomas en zijn danspartner kroonden zich deze week tot de onbetwiste juryfavoriet in het VIER-programma. Met een emotionele moderne dans op de tonen van Sia’s ‘Alive’ versierden ze maar liefst 36 punten. Het leverde meteen ook de eerste tien van het programma op. Fabrizio en Margot, en Karen en Frank verging het minder goed. Zij bengelden na de jurycommentaar onderaan met respectievelijk 25 en 22 punten. Vooral voor Karen een pijnlijke zaak. Nadat ze vorige week indruk wist te maken op de jury, werd haar Freestyle door Jan omschreven als ‘een stap terug’.

Gelukkig voor het ex-K3'tje tellen de scores van de jury maar voor de helft mee. De andere helft wordt bepaald door televoting, en zo konden Karens fans haar nog even in de wedstrijd houden. Voor Fabrizio - die nochtans schitterde op de dansvloer - bleek zijn verhaal iets te weinig indruk te maken op stemmend Vlaanderen. De ‘Temptation Island’-verleider moest als derde de wedstrijd verlaten. “Ik heb me geamuseerd, maar ‘t is jammer dat het moet eindigen”, aldus Fabrizio.

Openingsdans.

1. James en Björk

James blikte in zijn dans terug op zijn coming-out - hij stapte uit de kast toen hij 17 was. Het moment zelf was een fantastische ontlading voor hem en daar heeft de steun van zijn mama een grote rol in gespeeld.

James toverde die ervaring samen met danspartner Björk om in een flitsende quickstep, een erg snelle en vrolijke dans. “Past wel bij je coming-out”, aldus de blonde Björk. Voor James was het alvast de moeilijkste dans die hij al had moeten doen, vertelde hij hijgend aan de jury.

Jan Kooiman vergeleek James met een ‘wilde hengst’. Alle juryleden waren het er over eens dat hij op technisch vlak wat steken had laten vallen, maar ze hadden er wel van genoten. Uiteindelijk kreeg James-met-de-droge-mond 26 punten.

2. Elodie en Sander

Elodie keek met een Weense wals terug naar 13 juli 2015: de geboorte van Remus. De atlete heeft lang geworsteld met het moederschap, vertelde ze in de uitzending. Van een roze wolk heeft ze niet veel gemerkt. “Ik was moe, ik zat daar voor mij uit te staren in mijn pyjama. Ik heb echt lang gedacht dat ik het niet kon.” Intussen heeft ze haar ritme met zoontje Remus (3) helemaal gevonden. “Een kind is een hart dat altijd buiten uw lijf leeft.” 

Het mooie en herkenbare verhaal viel in goede aarde bij de jury. Elodie kreeg wat werkpuntjes mee, maar over het algemeen waren alle leden positief. Toch kreeg ze niet uitzonderlijk hoge punten: met 26 evenaarde ze de dans van James.

3. Fabrizio en Margot

Nadat hij vijf maanden lang elke dag drugs had gebruikt, besefte Fabrizio dat hij met een verslaving zat. Hij belde daarop zijn vader op en vroeg die om hulp. “Als ik mijn vader toen niet had gehad, was het heel slecht afgelopen met mij. Daar ben ik van overtuigd.” Met een rumba op de tonen van ‘Human’ van Rag’n’Bone Man gaf Fabrizio met partner Margot een prachtig eerbetoon aan de man die hem gered heeft.

Een duidelijk geëmotioneerde Fabrizio, die zijn vader in het publiek een knuffel gaf, raakte de jury met zijn openheid. “Je bent misschien niet de beste danser van het programma, maar wel de eerlijkste”, klinkt het. “Ontzettend veel respect”, vatte Kooiman het samen, al gaf hij ook daarna nog wat commentaar op de techniek van de Limburger. Met 25 punten kwam Fabrizio onderaan de ranglijst terecht.

4. Kat en Nick

Kat had voor haar dans maar één iemand in gedachten: papa Jokke, die jammer genoeg overleed toen ze zestien was. De schaarse herinneringen van hem die ze nog heeft, worden enorm gekoesterd. In de zomer van ‘96 stond ze mee te dansen backstage bij Marktrock terwijl haar papa op het podium aan het drummen was, en daar is haar funky chachacha op gebaseerd. 

Kat kreeg heel wat complimentjes van de jury, die onder de indruk was van haar energie en haar foot work. “Ik weet bijna niet meer wie de professional is”, aldus Michel, de partner van Min Hee Bervoets. De punten waren er ook naar: met 31 punten werden Nick en Kat naar de eerste plaats gekatapulteerd.

5. Leen en Andrei

Leen blikte terug op het moment dat ze besefte dat ze verliefd was op Udo. Ze vertelde openhartig over de memorabele ontmoeting met haar man. “Mijn lijf nam helemaal over”, klonk het bezield. En al die liefde stopte ze in een tango op de tonen van een van zijn nummers:  ‘Niet Meer Alleen Zijn’.

Udo had tranen in zijn ogen in het publiek, en ook Leah Thys was onder de indruk van de ‘blijk van liefde’. “Zo intens en zacht, en liefdevol en eerlijk”, klonk het lyrisch. Daarnaast kreeg ze ook complimenten over haar techniek, een schril contrast met vorige week. Met 29 punten duwden Leen en Andrei James en Elodie van hun gedeelde tweede plaats. 

SBS

6. Karen en Frank

Karen Damen koos - in vergelijking met de andere kandidaten - een vrolijke flashback: het moment in 1996 waarop ze telefoon kreeg van Niels Williams. Dat hij graag een meisjesgroepje wilde opstarten en of Karen niet wilde meedoen. K3 was born. “Daarvoor was het krabben om een brood te kopen, en zingen tijdens de karaoke. Dat telefoontje was voor mij hetzelfde als de lotto winnen.” Het resultaat is een swingende freestyle op ‘When Will I Be Famous’.

“Het deed me denken aan een inktvis”, klonk het twijfelachtige oordeel van jurylid Joanna. “Talent heb je wel, maar je moet nog wat controle leren.” Haar collega’s traden haar daar in bij. “Een stapje terug met vorige week", vond Kooiman. “Dit was niet zo goed.” Met 22 punten komt het duo onderaan de ranglijst terecht.

7. Ian en Natascha

Ian woont intussen alweer in België, maar hij bracht enkele jaren door in Amerika. Hij blikt daar met veel plezier op terug, want hij heeft er heel veel mooie dingen meegemaakt. Maar er is ook een keerzijde van de medaille: “Mensen zaten altijd te wachten tot ik faalde. En dat doet me eigenlijk nog altijd veel pijn. Maar nu durf ik wel trots te zijn op wat ik bereikt heb.” Het resultaat is een moderne dans om stil van te worden op ‘Alive’ van Sia.

De jury was helemaal overtuigd. “Ik ben bijna sprakeloos”, aldus Kooiman, die Ian meteen tranen in de ogen bezorgde. “Ik zat er helemaal in. Dit is wat ik hier eigenlijk wil zien. Je voelt dat het bijna perfect was.” Michel trad hem bij: “Het mooiste dat we in dit programma al gezien hebben.” Met een verbluffende score - de eerste 10! - nam Ian de eerste plaats in beslag.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • JEAN PIERRE VAN HOLLEBEKE

  Karen Damen heeft het niet verdiend om doorgelaten te worden het was minder dan goed Maar ja als ge veel fans hebt maakt het niet uit of het goed of slecht Daarentegen heeft Fabrizio die jammer genoeg uitgeschakeld is een veel betere dans voorstelling verricht dan Karen of is hij soms afgestraft voor zijn uiterlijk (tatoes)

 • annie laureys

  Hij moest blijven maar het volk besliste anders ,

 • ISABEL FRANCOIS

  Pommeline zal content zijn,dat kind wist vorige week niet waar eerst te kijken van jaloezie.

 • Peter Vrolijk

  Was duidelijk niet goed genoeg. Het programma zal er wel bij varen.

 • Liesbet Willems

  Waar een mooie prestatie,fiere zoon ,fiere papa. Jammer dat je afviel,van mij mocht Karen vertrekken ,was een zwakke dans van haar.