Populairste strandstoel van het land heeft nu z'n eigen show

vrt
Het zomerse '1000 Zonnen', waarin de rubriek jaar na jaar opdook, is met verlof gestuurd. Maar 'De Stoel' zelf kreeg een fikse promotie en heeft deze zomer een eigen programma. Gisteren werd in Limburg hard geknokt om het felbegeerde zitje. Want de populairste strandstoel van het land maakt Jan Modaal heel even wereldberoemd in Vlaanderen.

Voor eeuwige roem - en om als eerste in de bekendste stoel van Vlaanderen te belanden - daar heeft de Vlaming ook na tien jaar nog héél veel voor over. Gisteren bijvoorbeeld moesten gegadigden de 'Avonturenberg' in Beringen bedwingen om tot bij 'De Stoel' te geraken. Wie het snelst, het handigst en het gewiekst de 150 trappen tot halverwege de voormalige mijnterril overwon - en ook nog eens een keukenschort bijhad - ontdekt u vanavond rond 20 uur op Eén. We kunnen wel al verklappen dat de winnaar naar huis mocht met een autorit naar Spanje. Een mooi cadeautje, maar niet de hoofdprijs. "De tijd dat we elke avond alleen maar twee vliegtuigtickets weggaven, ligt al een tijdje achter ons. Nu zitten er flinke prijzen in de omslag", klinkt het.

Welke flinke prijzen er dit jaar dan wel te winnen vallen en welke nieuwigheden er in het programma steken, lees je in HLN Plus, onze zone exclusief voor abonnees. Proef nu vier weken voor slechts 1 euro.