Populaire goochelaar valt tweede keer door de mand

Goochelaar Jamie Raven eindigde als tweede in de finale van 'Britain's Got Talent', net na de geweldige hondenact van de Tongerse Jules O'Dwyer. Een puike prestatie, al stelde hij heel wat kijkers ook teleur. Net als in zijn halve finale werd zijn truc immers doorzien.

Het ziet er nochtans spectaculair uit: een gehandtekend bankbiljet tevoorschijn toveren vanuit een citroen, die dan ook nog eens in twee dozen verstopt zit. "Ach, hou op. Dit kan toch niet?", riep zangeres en juyrlid Alesha Dixon verbaasd uit. Alleen viel dat vooraf gesneden gat in de citrusvrucht wel heel groot uit, waardoor Twitter haast op ontploffen stond.

ITV

"Als een gat in een citroen snijden en er dan een bankbriefje insteken magie is, dan ben ik ook een goochelaar", klonk het. Of nog: "Een hond voert een heel scenario tot in de puntjes uit. En dan zijn er nog mensen kwaad omdat hij een man versloeg die een stukje papier in het gat van een citroen schoof?" En: "Die goochelaar valt echt wel door de mand: zijn halve finale trok al op niets en nu zie je het gat gewoon zitten in de citroen, lol."

Al zijn er ook heel wat mensen die het voor Raven opnemen. "Wat een gezeur over een gat in een citroen. Het is een illusie! Als je denkt dat magie echt is, moet je naar Zweinstein gaan", luidt de teneur.

In de halve finale ging het mis toen hij het object tevoorschijn moest toveren dat op het kaartje stond. De goudvis en het ijsblok lukten wonderwel, maar die schoen had hij duidelijk al op voorhand uitgetrokken. Na exact twee minuten ziet u het exemplaar zelfs duidelijk in beeld, mede verraden door de cameraman dus...

Raven trekt zich van alle commotie gelukkig niets aan. "Ik heb net gehoord dat het verschil met de winnaar twee procent was. Geklopt met een pootlengte, zei een vriend", klonk het vanmorgen op Twitter.

Want inderdaad, het was uiteindelijk bordercollie Matisse die aan het langste eind trok en haar baasje Jules O'Dwyer 350.000 euro bezorgde. In de onderstaande video kan u nog eens genieten van haar spectaculaire ontsnapping.