Pijnlijk begin: revival ‘Baantjer’ trapt af met magere kijkcijfers

Baantjer.
Martijn van Gelder - RTL Baantjer.
RTL sluit het jaar in mineur af. Gisteravond werd de eerste dubbelaflevering van de nieuwe ‘Baantjer’ uitgezonden op RTL 4, maar daar keken slechts 689.000 kijkers naar. De serie is daarmee pas op plek 16 terug te vinden in de kijkcijferlijst van Nederland.

Geen lijk van een BN’er, geen Vledder en geen eindgesprek aan tafel bij mevrouw De Cock. In ‘Baantjer: Het Begin’ is eigenlijk weinig hetzelfde als in de ooit zo succesvolle reeks op RTL 4. Alleen het hoofdkarakter - De Cock met C-O-C-K - is gebleven. Hij wordt gevolgd bij zijn eerste stappen als rechercheur. Waldemar Torenstra speelt de jonge versie van het legendarische karakter dat vele jaren door Piet Römer werd neergezet. 

De eerste twee afleveringen die gisteravond werden uitgezonden, waren niet helemaal nieuw. De film, die eerder dit jaar verscheen, was namelijk in twee stukken geknipt voor een dubbelaflevering. De komende zes episodes zullen wel helemaal nieuw zijn. Veel kijkers uitten gisteravond op sociale media hun ongenoegen over de slecht verstaanbare dialogen. “Ik ben afgehaakt. Het is niet te verstaan”, is een van de reacties. Bij RTL is de vraag uitgezet of ze het vervolg met ondertiteling kunnen uitzenden, maar daar kon de zender vanochtend nog geen uitsluitsel over geven.

Bekijk hier de trailer van Baantjer Het Begin:

Baantjer.
Martijn van Gelder - RTL Baantjer.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.