Petra zit in de liveshows van ‘The Voice’: “Zodra ik een zin gezongen heb, valt de stress weg”

Petra zit in het team van Bart Peeters.
The Voice van Vlaanderen Petra zit in het team van Bart Peeters.
De eerste zes kandidaten die naar de liveshows van ‘The Voice’ mogen, zijn bekend. Petra Hessing (44) is een van de kleppers. Met haar krachtige stem blies ze de tegenstand zowat van het podium. “Ik hoop dat ik het verschil kan blijven maken”, lacht ze in Story.

Een zucht van verlichting ging er afgelopen vrijdag door de studio van ‘The Voice’. De eerste zes kandidaten die naar de liveshows mogen, zijn gekozen. Het gaat om drie deelnemers uit Team Koen – Ibe Wuyts, Rune Van den Notelaer en Wannes Lacroix – en drie uit Team Bart: Bram De Mets, Karim Lequenne en Petra Hessing. En het is die laatste die toch wel opmerkelijk uit de hoek komt. Petra is met haar 44 jaar de ouderdomsdeken van de ploeg. Ze komt uit Nederland, maar woont al 12 jaar in België. Ongetwijfeld beschikt zij over de meest krachtige stem van alle vrouwelijke deelnemers dit jaar. Zal dat voor haar het verschil blijven maken tijdens de liveshows vanaf 3 mei? “Ik hoop het wel”, lacht ze. 

Je gaat wel een ander genre proberen tijdens de liveshows.

“Ja, ik hoop de mensen zo te verbazen. Ik wil een genre kiezen dat de mensen nog niet van me hebben gehoord. Geen rock, blues of soul dus deze keer, maar een lichtvoetig popnummer. Iets waarmee ik sowieso ver uit mijn comfortzone zal treden, en dat maakt het extra spannend voor mij.”

Zorgt het ook voor extra zenuwen?

“Voor een dosis gezonde stress, laat ik het daarop houden. Maar last van zenuwen heb ik altijd wanneer ik op een podium stap. Zodra ik een zin gezongen heb, valt dat wel volledig van me af en kan ik me helemaal concentreren op mijn performance. Ik leef zo naar die liveshows toe! Ik ga de komende weken oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Zelfs op mijn werk zing ik de hele tijd. Mijn collega’s bij Carglass zijn dat al gewend van mij. Ze steunen me enorm in dit muzikale avontuur en zijn erg fier op me.”

Hoe ben je eigenlijk in België beland?

“Ik ben de liefde gevolgd. En bovendien is een huis een stuk goedkoper in België dan in Nederland (lacht).”

(Lees verder onder de foto)

Petra tijdens de battles van ‘The Voice’.
VTM Petra tijdens de battles van ‘The Voice’.

De liefde voor muziek is bij je verhuis gelukkig niet verloren gegaan.

“Dat klopt. Ik was als kind al aan het zingen. In playbackshows, en van m’n zesde tot m’n dertiende in het kerkkoor. Sindsdien heb ik bij groepjes gezongen. Dat doe ik nu al twee jaar bij Hessing. We hebben toch wel een paar keer per maand een optreden op de agenda staan.”

Jullie brengen enkel covers?

“Ja, maar we zijn ook stilaan aan eigen nummers aan het sleutelen. Wat er ook gebeurt in ‘The Voice’, ik ben blij dat ik al zo ver ben gekomen. Ik vind het fantastisch en ik hoop dat de agenda van de groep door die aandacht nog voller zal staan.”




Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.