Peter Dinklage waarschuwt 'Game Of Thrones'-fans: "Het wordt enorm verrassend, maar verwacht géén happy end"

HBO's My Dinner With Herve Premiere - Peter Dinklage
Photo News HBO's My Dinner With Herve Premiere - Peter Dinklage
'Game Of Thrones'-acteur Peter Dinklage waarschuwt fans voor het einde van de HBO-serie, dat in 2019 zal worden uitgezonden. "Er zit een twist in die je nooit zal zien komen, ik had het ook nooit verwacht. Maar één ding is zeker: hoop niet op een happy end."

Dinklage (49) vertolkt al 7 seizoenen lang de rol van Tyrion Lannister. "Voor mijn personage eindigt het heel mooi, of het nu tragisch zal zijn of niet," vertrouwt hij het publiek toe. "Het is een goed geschreven einde."

Hij prijst schrijvers Dan Weiss en David Benioff dan ook voor hun prestatie. "Het worden volgens mij de beste 6 afleveringen in de geschiedenis van tv. Hou je maar klaar, want het wordt een wilde rit, met verhaallijnen die je nooit had zien komen. Ze hebben het fantastisch laten eindigen, beter dan ik ooit verwacht had. Geloof me, er staat jullie wat te wachten."

Toch, wie wacht op een rooskleurige happy end voor Jon Snow, Daenerys, Tyrion en hun kompanen - en vijanden - is eraan voor de moeite. "Verwacht je niet aan een happy end," schudt Dinklage het hoofd. Trouwe kijkers van de bloederige show weten echter wel beter. De acteurs en schrijvers van de reeks maakten het eerder al duidelijk: er gaan koppen rollen, ook van personages die je liever niet ziet gaan.

Dinklage was dit weekend op de première van zijn nieuwste film 'My Dinner With Hervé', waarin hij de titelrol van James Bond-acteur Hervé Villechaize op zich neemt.
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Tibo Stef

  Kan niet wachten... Dat is het leuke eraan een onverwachte einde

 • Michael Dimers

  Een domme beslissing denk ik ! De meest succesvolle serie ooit en dan een einde bedenken dat alle fans tegen de borst gaat stoten ???

 • Angelo De vie

  Ben benieuwd

 • Andy De Schieter

  Zenden ze dit nu nog altijd uit ? Ben gestopt na seizoen 3. Teveel tussenseizoenen, en het lange wachten.

 • Jonathan Wouters

  Kenners weten al dat ze bij GoT geen happy ends moeten verwachten, dat zou tegennatuurlijk zijn. Ik kijk er naar uit!