Peter Boeckx over Sky Is The Limit-commotie: "Ik keur niet alles goed, maar hij geeft wel goede tv"

Photo News
"Ik ken het verleden van Dave Wauwermans en ik keur ook niet alles goed. Maar de man zit in mijn programma omdat hij een leven leidt dat tot de verbeelding spreekt". Dat zegt programmamaker Peter Boeckx over de omstreden 'matrassenkoning' die vanavond voor het eerst te zien is in 'The Sky Is The Limit'.

Zakenman Dave Wauwermans (47) doet vanavond zijn intrede in 'The Sky Is The Limit' naast zijn Kristina uit Oekraïne. In het zwembad van het Knokse hotel La Réserve legt hij uit dat hij uren onbeweeglijk op het water kan liggen zonder te zinken. Even later zie je het paar ontbijten in hun bescheiden appartement en rijden ze met een golfkarretje door de badstad. Voertaal: 'Eigen Kweek'-Engels. Niets om van te duizelen, dus. En toch maakt de volumineuze man in het wit al tongen los. "Hij lichtte me voor 30.000 euro op en werd daarvoor ook veroordeeld", zei ex-zakenpartner Koen Tombeur gisteren in onze krant.

Fouten, falen en dromen
"Voor de opnames heb ik Dave grondig op de rooster gelegd", reageert programmamaker Peter Boeckx. "Hij was zeer open over zijn verleden. Hij is failliet gegaan en heeft met de moed der wanhoop zijn zaak proberen te redden. Het bleek een frauduleus faillissement. Hij heeft daarbij fouten gemaakt die ik niet kan goedpraten, maar voor oplichting is hij nooit veroordeeld. Ik ben geen onderzoeksjournalist die een gerechtelijk programma maakt. Ik zoek niet uit wat iemand waard is. Ik zoek ondernemers die excentriek, gedreven en eigenzinnig zijn. Mensen die buiten de lijntjes durven te kleuren en een leven leiden dat tot de verbeelding spreekt. Met ondernemers die alleen maar werken kan je ook alleen maar saaie televisie maken."

"Ik wilde al langer de keerzijde van zakelijk succes laten zien. Zakenlui die hoog vliegen, kunnen ook diep vallen en anderen meesleuren. Dave toont dat onomwonden en vertelt in de eerste uitzending ook uitgebreid over zijn fouten, falen en dromen. Hij zegt de dingen zoals ze zijn en past daarom ook in ons programma."

Karikaturen
"De kritiek dat ik alleen maar karikaturen zou opvoeren, pik ik niet. Willy Naessens, Peter Van den Berge en Philippe Cracco zijn hardwerkende zakenmensen, weliswaar met een eigen stijl. Dat Michel Van den Brande tijdens een boksgala overkookt, verwondert me niet, maar dat was buiten mijn programma. Hij is een ondernemer die zo gedreven is dat hij wel 'ns een grens oversteekt."