Peggy uit 'Spoed 24/7' overleden

Eén - "Je kan een goede vriendin hebben, maar dat is niet... | Facebook
Peggy Mertens, die eergisteren te zien was in 'Spoed 24/7' is overleden. Ze stierf op 28 oktober. De makers van het Eén-programma wisten van niets. Het was zus Nancy -die in het bijgevoegde fragment te zien is aan het ziekbed van haar zus- die op Facebook reageerde op de video en het droevige nieuws bekendmaakte.

"Ik ben de zus van Peggy op het filmpje", schreef Nancy Mertens bij het fragment dat Eén op Facebook plaatste. "Mijn zus Peggy is op 28 oktober overleden. Dit doet zo pijn om haar terug te zien."

De opnames in het ziekenhuis zijn van november 2015. Nancy zat toen aan het ziekbed van haar zus, waarbij 5 jaar geleden eierstokkanker werd vastgesteld. Peggy kwam op de spoed terecht nadat ze zich onwel voelde. Het mooie fragment van zusterliefde beroerde de harten van velen. Een later fragment uit mei 2016 toonde Peggy aan de beterhand en strijdvaardig. "Ik wil die kanker mij niet laten tegenhouden", zei ze toen. "Het zal ooit eens overwinnen, maar als het aan mij ligt, gaat dat hopelijk niet rap gebeuren."

Dat Peggy eind oktober de strijd heeft verloren, wisten de programmamakers niet. Er was dan ook geen vermelding van aan het einde van de aflevering "Die info had de makers niet bereikt toen ze de aflevering afwerkten", reageert VRT-woordvoerder Hans Van Goethem in het Nieuwsblad. Eén excuseerde zich bij Nancy. "Beste Nancy, alvast onze steun en heel veel sterkte van de Eén-familie", klinkt het op Facebook. "Onze excuses als deze aflevering ongepast is! Zo'n verlies is verschrikkelijk!". De video is nu ter nagedachtenis van Peggy.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels