Paulien is de Voice van Vlaanderen

vtm
Het stond in de sterren geschreven: wie Matthijs Vanstaen er kan uitkegelen in de halve finale, die pakt ook een fikse optie op de eindoverwinning in The Voice van Vlaanderen. En zo geschiedde. De 18-jarige Paulien Mathues zette in de laatste rechte lijn haar rivaal cowboy Robby Longo opzij, nadat eerst al Olivier De Laet en Theo Dewitte waren afgevallen.

18 is ze dus, Paulien, en ze komt uit Oostmalle. Haar ouders geloofden niet echt in haar zangcarrière maar het Vlaamse volk duidelijk wél. Vanavond in de finale koos ze opnieuw voor 'Smile' van Lily Allen. Een opgewekt nummer dat helemaal past bij de vrolijk ogende Paulien. Dankzij haar unieke stemgeluid komt ze ook weg met haar Kim Wilde-kapsel uit de jaren 80.

Paulien ging verder in duet met haar coach Jasper: ze zongen 'Love Is A Losing Game' van Amy Winehouse. Niets op aan te merken: in deze finale was de stem van Paulien de verdiende winnaar, bij afwezigheid van Matthijs. Maar die had ze vorige week al geklopt. De haren op onze armen staan na Matthijs' blind audition na al die weken nog steeds recht, maar de Mortselnaar kon de rest van Vlaanderen helaas minder boeien.

Klunzige cowboy
Nee, tv-kijkend Vlaanderen haalt de smartphone dan liever boven voor de wat klunzige cowboy Robby (31) uit Houthalen-Helchteren, bijvoorbeeld. Hij zong vanavond 'All Summer Long' van Kid Rock en, samen met coach Natalia, 'Don't It Make My Brown Eyes Blue' van Crystal Gale. Lang geen kwade zanger, die ongetwijfeld nog enkele maanden surfend op de hype van de bluegrass-muziek van 'The Broken Circle Breakdown' menige volgelopen parochiezaal kan animeren, maar een tweede plaats in The Voice is toch echt wel vleiend. Het was dan ook opgelucht ademhalen toen An Lemmens erger voorkwam en Paulien mocht uitroepen tot winnares van de talentenjacht.

Paulien en Robby hadden dan al 'Oli' en Theo achter zich gelaten. Olivier (27) zorgde met 'Sexy And I Know It' van LMFAO weer voor de zelfrelativerende, leutige noot van de avond. Puike performance, maar de door zijn coach Alex zo geroemde uitgebreide stemmogelijkheden kwamen naar ons gevoel toch te weinig aan bod over de hele wedstrijd. Voor het duet met zijn leermeester koos de kerel uit Deurne voor 'Nothing Compares To You' van Prince, in de versie van Stereophonics.

Eerste vrouw sinds 2005
Theo (26) deed met zijn coach, Koen Wauters, iets met 'The Boxer' van Simon and Garfunkel en coverde als een volleerd karaokezanger 'Let Her Go' van Passenger. Een heel herkenbare stem, maar toch te beperkt. Zijn sterkere single dan die van zijn conculega's kon hem niet redden.

Het was al sinds 2005 geleden dat er nog eens een vrouwelijke kandidate een talentenjacht won. Voor Jasper Steverlinck is het als coach het tweede jaar op rij dat hij zijn collega-juryleden Koen Wauters, Alex Callier en Natalia klopt.

vtm
Olivier sneuvelde samen met Theo.
vtm Olivier sneuvelde samen met Theo.
Theo.
vtm Theo.
Natalia.
vtm Natalia.
vtm
vtm
vtm
vtm
vtm