Pascal Braeckman snapt commotie rond ‘Wat een dag’ niet: “Ik voelde mij helemaal niet gepakt”

Pascal Braeckman in ‘Wat een Dag’.
VTM Pascal Braeckman in ‘Wat een Dag’.
Davy Parmentier (36) heeft zich in ‘Wat een dag’ geëxcuseerd voor de manier waarop hij vorige week het overlijden van Marieke Vervoort aan Pascal Braeckman voorlegde. Die wist niet van het overlijden van zijn goede vriendin toen Parmentier het hem voorschotelde.

“Met een overlijden moet je altijd respectvol omgaan. De uitspraak was misschien niet even handig in die uitzending en bij deze wil ik me er graag voor excuseren. Sorry.” Davy Parmentier bood in de aflevering van ‘Wat een dag’ van maandagavond zijn excuses aan voor de manier waarop hij in de proefaflevering van vorige week dinsdag omging met het overlijden van rolstoelatlete Marieke Vervoort.

Hij had toen klankman Pascal Braeckman te gast naar aanleiding van wereldstotterdag en legde hem op het einde van dat item plots ook het nieuws van het overlijden van Marieke Vervoort voor. Braeckman, een goede vriend van Vervoort, stond met zijn mond vol tanden.”Shit zeg, ik wist dit niet. Ik ben even van mijn melk”, klonk het toen.

In de uitzending van maandag was Braeckman opnieuw te gast om te vertellen dat hij de hele commotie rond het fragment van vorige dinsdag niet goed begrijpt. “Ik voelde mij helemaal niet gepakt. Buiten tv hadden we dat gesprek op juist dezelfde manier gevoerd.”

Het bewuste fragment: 

Davy Parmentier
Wat Een Dag Davy Parmentier19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ilse Verlinden

  Ik werd vooral ongemakkelijk van de manier waarop : "het zou bijvoorbeeld dit kunnen zijn, en dit is geen grap". En als dit dan toch een proefaflevering was, waarom werd ze dan uitgezonden?

 • ringo van der pulst

  Zelfs zijn sorry was maar flauw,als je het niet meent zeg het dan niet.Ik vind het enorm jammer dat pascal dat zo moet vernemen en ondermaats hoe die man is opgevangen.Had op zijn minst de camera van die man weggedraaid en had u direct verontschuldigd naar de kijker toe.Dit is onprofessioneel.Er zijn grenzen.

 • Wim Offermans

  Davy Parmentier toont blijk van uitzonderlijk weinig emphatisch vermogen.

 • Jan Deloof

  Die Davy kan duidelijk presenteren maar inhoudelijk was het gisteren jammer genoeg geen vetten pot.

 • Edwige Spiegel

  Los van het programma op zich (goed of slecht) is er niks om commotie over te maken. Heb ook nog geen mens daar iets weten over zeggen. Het zijn de media zelf die graag over van alles en nog wat gefingeerde commotie creëren.