Parastoo openhartig: "Zonder antidepressiva kom ik de dag niet door"

VIJF
Op tv komt ze over als een wilde losbol, maar in het echt is Parastoo een meid met een klein hartje, en worstelt ze met een depressie. "Ik slik nu antidepressiva en angstremmers. Én slaappillen. Zonder doe ik geen oog dicht", klinkt het in Dag Allemaal.

Of Parastoo in het bed van Niels belandt, dat weten we morgen pas. Maar de verleidster geeft in Dag Allemaal wel al toe dat ze het moeilijk heeft om zichzelf op tv bezig te zien. "Ik ben m'n zelfcontrole helemaal verloren. Weet je, 'Temptation Island' is als een luxueuze gevangenis, waar alles kan en mag. Ik heb dingen gedaan die ik me zelfs niet meer kan herinneren. Toen ik mezelf bezig zag op tv, was ik zo kwaad. Hoe kon ik mezelf al zo verliezen op dag één? Ik schrik er dan ook niet van dat mensen zo tekeergaan over mij."

De Nederlandse worstelt met een depressie. "Ik dacht dat ik me herpakt had. Ik verzorgde mezelf, sportte veel, verloor mezelf niet meer in drank en drugs... Maar op het eiland ben ik opnieuw beginnen drinken. Die eerste nacht ben ik er direct in gevlogen, ik dronk mezelf helemaal lazarus. En dat patroon heb ik de elf daaropvolgende dagen aangehouden. Ontbijtje nemen en hupsakee: aan de drank."

Transgender
Parastoo begon al vroeg met drugs. "M'n vader is altijd een drugsverslaafde geweest. Die gevoeligheid voor verslavingen heb ik van hem meegekregen. Ik ben er erg vroeg mee begonnen. Toen ik veertien was, rookte ik al marihuana. Niet veel later gebruikte ik harddrugs. Drugs maken me kalm, en leuker in de omgang. Ik hou ervan om de realiteit te ontvluchten."

Intussen brak ook het gerucht uit dat Parastoo transgender is, iets waar ze heel veel moeite mee heeft. Een Nederlandse krant somde zelfs een resem redenen op waarom ik vroeger zeker een man was. Mijn schouders, mijn kaaklijn, de manier waarop ik loop... Te mannelijk in hun ogen.  Vernederend, zeker als je weet hoeveel ik met mijn uiterlijk bezig ben. Huilend heb ik aan m'n vrienden gevraagd of ik echt op een man lijk. Dit alles heeft mijn depressie alleen maar erger gemaakt. Ik slik nu antidepressiva en angstremmers. Én slaappillen. Zonder doe ik geen oog dicht."