Exclusief voor abonnees

Overschaduwen frustratie en onvrede 'De Buurtpolitie'? "Ja, sommigen hebben het erg lastig"

Photo News
Trouwe kijkers van ‘De Buurtpolitie’ is het allicht opgevallen: inspecteur Koen, gespeeld door Andy Peelman (34), komt de laatste tijd wel érg prominent aan bod in ‘De Buurtpolitie’. En binnenkort mag hij zelfs meedoen aan VTM’s ‘Boxing Stars’. Het immense succes van Andy knaagt bij zijn collega’s, schrijft Dag Allemaal deze week.

De kijkcijfers van ‘De Buurt­politie’ blijven hoge toppen scheren. Elke dag kijken tussen de 4 à 500.000 mensen naar de scripted reality-reeks op VTM. En de tweede film, ‘De Tunnel’, lokte in amper twee weken tijd al meer dan 100.000 mensen naar de bioscoop. De opnamen van seizoen 10 zijn al volop bezig en dat terwijl het negende nog maar enkele weken op VTM te zien is. De acteurs van ‘De Buurtpolitie’ zijn dan ook graag geziene gasten op feestjes en premières, waar ze met de glimlach poseren voor de aanwezige fotografen en handtekeningen uitdelen aan hun talrijke fans. 

Maar achter die brede glimlach gaat tegenwoordig heel wat onrust en frustratie schuil. Want het negende seizoen van ‘De Buurtpolitie’ is vooral een schot in de roos voor Andy Peelman, die inspecteur Koen speelt. "VTM heeft er bij productiehuis Zodiak (dat ‘De Buurtpolitie’ maakt, nvdr) op aangedrongen het aandeel van Koen te vergroten en hem in élke aflevering aan bod te laten komen", weet een acteur die anoniem wil blijven. De rest van de cast betreurt die nieuwe aanpak. Niet omdat zij Andy het succes niet gunnen, wel omdat zij nu minder werk hebben. Sommigen komen nog maar in één aflevering per week voor, en dat wringt bij hen. "Bepaalde collega’s lopen inderdaad rond met frustraties", zegt de anonieme ‘Buurtpolitie’-acteur. "Ach, het zijn altijd dezelfden die ­komen klagen. Sommigen zijn nooit content, en wanneer een collega dan ook nog eens een meer prominente rol krijgt, wekt dat jaloezie op. Maar dat heeft geen zin, want voorlopig zie ik niemand de plaats van Andy innemen."

Je hebt 29% van dit artikel gelezen
11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Raphael Coryn

  Ik ben al lang gestopt van kijken één en al onnozel gedoe van Andy te veel allure, en de reeks heeft niets van werkelijkheid te maken. Acteurs ??????

 • Vera Franck

  Zou gebaseerd zijn op echte verhalen , laat me niet lachen he , tante nonnetje dat er even binnenstapt om een moeder haar 2ling meisje te laten opsporen die ze afgestaan heeft bij de geboorte . Probeer dit maar eens in het dagelijkse leven . Mensen geraken niet achter gegevens , en zij maken de politie zo belachelijk dat het groot is . Wij moeten dan onze vrienden de politie nog serieus nemen .

 • Chantal Claes

  Eerlijk gezegd doet hij tegenwoordig wat aan ‘overacting’. Soms neigt hij zelfs een beetje naar idioterie en maakt de echte politie lachwekkend.

 • Julien De Kerpel

  HOE belachelijk kun je uzelf toch voordoen ? Kan de ECHTE politie hier geen klacht indienen ? Ze worden dagelijks belachelijk gemaakt door die " amateurs " .

 • Paul Boutsen

  Beetje promotie voor de politie kan natuurlijk geen kwaad, maar het verschil met de realiteit is veel te groot. De politie doet thans enkel "geld opbrengende" taken. Flitsen, boetes uitschrijven, controles waar men zeker is dat het brengt...en boeven vangen hoort daar nu eenmaal niet bij.