Oudjes uit ‘De Wereld Rond met 80 jarigen’ ontroeren tv-kijkend Vlaanderen

‘De Wereld Rond met 80-jarigen’ VTM
VTM ‘De Wereld Rond met 80-jarigen’ VTM
De senioren ruilden vanavond in ‘De Wereld Rond met 80 jarigen’ hun luchtige zomerkledij in voor dikke winteroutfits. Het gezelschap trok immers van het warme Mexico naar het koele IJsland. Bij één van de indrukwekkende geisers willen Adi (83) en Elise (84) graag een selfie nemen, maar dat blijkt makkelijker gezegd dan gedaan. En er kwamen nog meer memorabele momenten aan bod, die de kijker hebben ontroerd. “Hoe schattig zijn die oudjes?”, klinkt het op Twitter. 

‘De Wereld Rond met 80 jarigen’ hield deze aflevering halt in IJsland. Het temperatuurverschil van zo’n 25 graden vroeg vooral van zonneklopper Vital een grote aanpassing. “IJsland lijkt een beetje op België: veel zon heb ik niet gezien. Ik zie graag sneeuw, maar van achter een venster”, klonk het. Ook de rest van de groep leek de kou snel te vergeten. Op één van de vele IJslandse gletsjers werden de 80-jarigen terug naar hun kindertijd gekatapulteerd. Met een bang hartje of niet: allemaal gleden ze met een grote glimlach van de hoge afdalingen. 

Tijdens een boottocht zagen de 80-jarigen voor het eerst in hun leven puffins – typisch IJslandse vogels – en leerden ze kabeljauwvissen. De indrukwekkende Strokkur-geiser zorgde voor onvergetelijke natuurtaferelen. Eens in het hotel werden de pas gesmede vriendschappen een tikkeltje op de proef gesteld. Want voor het eerst in jaren een kamer delen met iemand anders blijkt niet zo bevorderlijk voor de nachtrust. Laat staan dat het daar in IJsland ook nog eens 24/7 licht bleef. 

Willy kreeg het echter wél heel wat warmer in IJsland. Als neef van motorcrosser Eric Geboers zit de passie voor snelheid hem in het bloed. Hij werd door Sieg verrast met een avontuurlijke uitstap naar de bekendste vulkaan van IJsland: de Eyjafjallajökull. Dat de reis speciaal voor Willy werd uitgekozen, was voor de 80-jarigen geen verrassing. Terwijl de rest van de groep de nationale sport van IJsland leerde kennen, mocht hij samen met Sieg op een sneeuwscooter over het witte landschap van de Eyjafjallajökull racen. Hij was duidelijk in zijn nopjes. En dat werd ook later nog eens duidelijk, toen Willy met Adi en René van de bubbels in de jacuzzi kon genieten.

Hart veroverd

Zoveel aandoenlijke momenten, het laat de Vlaming duidelijk niet onberoerd. Verschillende kijkers lieten na de uitzending dan ook weten dat ze diep ontroerd waren. “De oudjes die zo mijn hart veroveren”, klonk het op Twitter. 

VTM16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jos Verreyt

  Stopt is met dat zeveren over dat klimaat. Dat hangt stilletjes aan mijn strot uit dat bij alles wat nu in het nieuws komt of wat men doet dat KLIMAAT er bij betrokken word. We leven maar 1 keer en de wereldleiders en iedereen hebben ons in deze tijden van luxe gestoken dat wij het zouden kopen of doen ( hebben ze geld van de btw) dus nu ga ik echt mijn levensstijl niet veranderen om het klimaat

 • jan baert

  Allemaal mooi, maar in deze 'klimaattijden' moeten er blijkaar voor ieder tv programma verre reizen gemaakt worden, kijk maar : voor een interview(die huis), beste vrienden) spelletjes(de mol),zingen(liefde voor muziek), koken (Piet, Meus), met senioren, voor een scene in een soap, allemaal naar verre bestemmingen met het vliegtuig en dan maar afgeven op de gewone man ivm het klimaat

 • Nougeria Buyse

  Heel mooie tv leuk om te zien hoe ze allen genieten en echte vrienden worden geen gejammer geen geroddel heel gewoon genieten graag meer zo n programmas dat maakt de mensen tenminste weer gelukkig

 • Marc Geerts

  Heel tof programma maar ik wist niet dat een dode vis aan aas kon happen, twee dode vissen werden bovengehaald, foutje van de filmmakers.....En vorige aflevering....moest dat echt in beeld gebracht worden dat die man in zijn broek gekakt had !!! Jaja, bekijk het maar eens goed.

 • flip van morgen

  Geweldig alleen zonde van die vervuilende vluchten.

Video