Otto-Jan Ham zoekt studenten voor nieuwe Canvas-quiz

Otto-Jan Ham presenteert De Campus Cup
Woestijnvis Otto-Jan Ham presenteert De Campus Cup
Welke universiteit of hogeschool bezit de beste brains? In welke studierichting zitten de strafste studenten? Op die vraag wil De Campus Cup een antwoord vinden. De Campus Cup is een nieuwe studentenquiz van Canvas en Woestijnvis. Examinator van dienst is Otto-Jan Ham (39).

Nu de vakantie erop zit, wordt het pas echt leuk voor de meer dan 200.000 studenten van de Vlaamse universiteiten en hogescholen: samen met het academiejaar begint namelijk ook de zoektocht naar kandidaten voor De Campus Cup.

Vanaf vandaag, maandag 1 oktober, bij de start van het jaar, kunnen gemengde teams van vier studenten uit dezelfde richting van één hogeschool of universiteit zich inschrijven via canvas.be. Zo maar, zonder numerus clausus. Na de provinciale preselecties later dit najaar (niet op tv) nemen de beste teams het aan het einde van het academiejaar in een reeks onderlinge confrontaties tegen elkaar op in de tv-aula van Otto-Jan Ham.

Er is maar één team uit één studierichting van één hogeschool of universiteit dat het ultieme tv-examen op Canvas kan winnen en zich een jaar lang de winnaar van De Campus Cup mag noemen.

Het academiejaar 2018-2019 wordt dus niet alleen spannend in de leslokalen en aula’s, maar ook op tv.

De Campus Cup is in 2019 zes weken lang te zien op Canvas.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Peter Buyck

    Weinig vernieuwds... format na jaren gekocht in het buitenland waar deze quiz al langer bestaat onder studenten (en soms ook onder onderzoekers/wetenschappers).. Nederland is zelf een bron van dergelijke wetenschapsquizzen. Waarom komen ze niet met een quiz 'De rechtbank' waarbij kandidaten het vonnis moeten voorspellen? Nieuw? Neen want het werd eerder uitgezonden in Nederland...

  • Ronny Deckers

    Dus een Vlaamstalige "University Challenge" van de BBC. En vergeet het maar dat degenen die daaraan meedoen niks weten. Je zal versteld staan.

  • hugo van de velde

    Dat zal nogal ne cinema geven; Die jongeren weten niets of weinig dus er zal veel geknipt moeten worden om de meest beschamende antwoorden te verhullen. Spijtig voor Otto-Jan