Opvallende nieuwkomer in 'Helden van Hier: Door het Vuur'

Het nieuwe seizoen van 'Helden van Hier: Door het Vuur' gaat van start. Zoals gewoonlijk veel mannelijke brandweermannen. Maar deze keer ook één vrouwelijke ambulancier. 
Helden van Hier
Helden van hier Helden van Hier

Net als het team brandweermannen is ook de ploeg ambulanciers een mannenbastion. Er is echter één uitzondering. In het derde seizoen maken kijkers kennis met Marlies. Ze is 24 en heeft een master diploma Taal- en Letterkunde, maar besliste na haar studies om ambulancier te worden. Na een selectieprocedure van zes maanden en een opleiding van vier maanden is zij in januari dit jaar de ploeg ambulanciers van Gent komen versterken. 

“Ondertussen ben ik ‘one of the guys’ en daar ben ik trots op," aldus Marlies. "Bij ons draait het namelijk niet om het individu, maar om de ploeg. Het is voor de meeste vrouwen een grote drempel om in deze mannenwereld te stappen. De brandweer lijkt ontoegankelijk voor hen, maar dat is het zeker niet. Ik zou graag hebben dat er meer vrouwen de stap zouden durven zetten. Het is een fantastische job.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.