Oprah Winfrey gaat Michael Jackson-docu ‘Leaving Neverland’ nabeschouwen

Oprah Winfrey
Charles Sykes/Invision/AP Oprah Winfrey
Oprah Winfrey verzorgt maandag na de uitzending van de omstreden documentaire ‘Leaving Neverland’ op HBO een nabeschouwing. Ze praat na de première van de film op de betaalzender met de twee mannen die in de film uitgebreid vertellen over het vermeende seksueel misbruik door Michael Jackson. Zij stellen dat de inmiddels overleden zanger hen jarenlang heeft misbruikt op zijn landgoed Neverland.

De gesprekken voor ‘After Neverland’, zoals de nabeschouwing is genoemd, zijn al opgenomen, meldt Deadline. In het publiek zaten slachtoffers van seksueel misbruik. De documentaire wordt op HBO Amerika uitgezonden in twee delen: zondag het eerste deel, maandag volgt het slot.

In de film vertellen niet alleen de twee mannen, Wade Robson en James Safechuck, hun verhaal. Maar ook hun broers en zussen, moeders en huidige partners komen aan het woord over de gevolgen van het misbruik.

Geschokte reacties

De in 2009 overleden Jackson werd tijdens zijn leven tweemaal daadwerkelijk aangeklaagd door jongens die stelden dat zij misbruikt waren door de zanger. De eerste zaak schikte de artiest door het vermeende slachtoffer 20 miljoen dollar te betalen, de tweede keer werd hij vrijgesproken. Robson en Safechuck traden pas naar buiten met hun verhaal na Jacksons overlijden. Familieleden van Jackson zeggen dat ze liegen.

De documentaire ging eerder dit jaar in première op het festival Sundance en leidde tot geschokte reacties. Ook bij een eerste vertoning in Nederland voor een handvol journalisten, afgelopen maandag, waren de reacties even lovend als geschokt. De twee mannen geven nauwgezet details van wat de zanger met hen gedaan zou hebben in zijn slaapkamer en bioscoop op zijn landgoed Neverland.

In België wordt de documentaire op 8 maart uitgezonden door Canvas.

Michael Jackson
EPA Michael Jackson1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Rudolf Jacobs

    Bewijst juist niks ik was in Graceland en ik was in het huis van Bob Marley in Jamaica ik speelde zelfs op zijn piqno fotos genoeg daarvan bewijst toch niks ja ik was daar en dan nog misschien was het wel een copy van hun huizen of namaak fotos