Opnieuw veroordeeld voor dode op werf: "Schadevergoeding... Ik zit nog liever in cel"

photo_news
Voor de tweede keer in een half jaar is stellingbouwer Michel Van den Brande, bekend van 'The Sky is the Limit' op VIER, veroordeeld voor een dodelijk ongeval op één van zijn werven. Nalatigheid op het vlak van veiligheid, oordeelt de rechter. "Onzin", foetert de zaakvoerder van Kontrimo.

Belselenaar Chris Mariën (45) werkte als werfleider voor Van den Brande, toen hij in oktober 2010 in Anderlecht bij de afbraak van een stelling een stalen vloerplaat op zijn hoofd kreeg. De man, die op het moment van het ongeval in de takelzone stond, overleed even later aan zijn verwondingen in het ziekenhuis. Van den Brande reageerde destijds bijzonder aangeslagen op het overlijden. "Ik verlies met Chris niet alleen een goede werknemer, maar ook een goede vriend", zo zei hij in deze krant.

57.500 euro

Omdat de werfleider en diens vriendin niet gehuwd waren en zij niets van de verzekering kreeg, nam Van den Brande de begrafeniskosten voor zijn rekening. "Als tegenprestatie voor de jarenlange inzet en vriendschap die ik van Chris heb gekregen", zo klonk het toen. Toch sleepte de vriendin van de werfleider Van den Brande voor de rechter, wegens onopzettelijke doodslag en nalatigheid. Ze haalde deze week ook haar gelijk.

Waarom werd de vriendin van de overleden werfleider in het gelijk gesteld? Is Van den Brande bang voor reputatieschade? Lees er alles over in onze Pluszone, exclusief voor abonnees. Proef nu vier weken voor maar twee euro.