Opnames van eerste Nederlandse Netflix Original ‘Ares’ gestart in Amsterdam

Opnames van eerste Nederlandse Netflix-original gestart.
Netflix Opnames van eerste Nederlandse Netflix-original gestart.
Het filmen van Ares, de eerste Nederlandse Netflix Original serie, is begonnen in Amsterdam. De cast bestaat uit Jade Olieberg, Tobias Kersloot, Lisa Smit, Robin Boissevain, Frieda Barnhard en Gouden Kalf winnares Rifka Lodeizen. De serie wordt geregisseerd door Giancarlo Sanchez en Michiel ten Horn en is geschreven onder leiding van Michael Leendertse. Ares verschijnt dit jaar op Netflix.

Ares is een achtdelige psychologische horrorserie over beste vrienden Rosa en Jacob die worden uitgenodigd door een geheim studentengenootschap in het hart van Amsterdam. Ze geven zich over aan deze wereld vol rijkdom en macht. Maar dan blijkt deze plek gebouwd op demonische geheimen uit het Nederlandse verleden. Een plek waar zij een verschrikkelijke prijs betalen om bij de elite te horen.

Ares wordt gemaakt door productiebedrijf Pumpkin en geproduceerd door Pieter Kuijpers (‘Van God Los’), Iris Otten en Sander van Meurs. Het script is geschreven door Winchester McFly (‘Bankier van het Verzet’): Michael Leendertse, Thomas van der Ree, Joost Reijmers, Matthijs Bockting, Pieter van den Berg en Sarah Offringa. De cast bestaat verder uit Roos Dickmann, Jip van den Dool, Steef de Bot, Janni Goslinga, Dennis Rudge, Minne Koole, Jennifer Welts en Florence Vos Weeda.

Over de cast

Jade Olieberg (speelt Rosa Steenwijk)

Jade Olieberg
Ton Peters Jade Olieberg

Jade debuteerde in de speelfilm ‘Hoe overleef ik mezelf?’, gebaseerd op de populaire boeken van Francine Oomen. Ze speelde ook mee in de films ‘Zomer’, Julia’s Hart en televisieseries zoals Ik weet wie je bent, Penoza, Celblok H, Dokter Deen en Van God Los. Jade speelde ook een rol in een aflevering van de Amerikaanse CBS-serie Ransom in 2018.

Tobias Kersloot (speelt Jacob Wessels)

Tobias Kersloot
Dutch FilmWorks Tobias Kersloot

Tobias speelde in televisieseries zoals Brussel, Tessa, Klem en in speelfilms als ‘De Reünie’, ‘Publieke Werken’ en ‘Kappen’. Onlangs had hij een rollen in series ‘Nieuwe Buren’ en ‘Van God Los’ - ‘Dienstpistool’ waarvoor hij de FIPA-prijs kreeg voor Beste Mannelijke Acteur.

Lisa Smit (speelt Carmen Zwanenburg)

 Lisa Smit
ANP Lisa Smit

Lisa begon haar acteercarrière op 12-jarige leeftijd in de horrorfilm voor kinderen ‘De Griezelbus’. Hierop volgden succesvolle rollen in televisieseries als ‘Willemspark’, ‘Dokter Deen’, ‘Max & Billy’s Drill Machine Girl’, ‘Project Orpheus’ en speelfilms als ‘TBS’, ‘Shocking Blue’, ‘Lena’, ‘Kenau’, ‘Redbad’ en ‘Die Quellen des Lebens’. Dit jaar speelt ze in de Nederlandse film ‘Baantjer’ en is ze genomineerd voor Beste Actrice op het Amsterdam Shortcutz Festival voor haar rol in ‘All the Single Ladies’.

Robin Boissevain (speelt Roderick van Hall)

Robin Boissevain
Michel Porro Robin Boissevain

Robin Boissevain werd bekend bij het grote publiek door zijn rol als David in de jeugdfilm ‘Spijt!’. Nadien speelde hij verschillende rollen in televisieseries als Gouden Bergen, ‘Flikken Maastricht’ en ‘Moordvrouw’. Robin heeft ook de film Parnassus en de korte film Woody Gold geschreven en geregisseerd. In 2019 speelt Robin een rol in de Nederlands-Belgische coproductie ‘Grenslanders’.

Wanneer de ‘Ares' precies te zien zal zijn op Netflix is nog niet bekend.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.