Op de vuist met de Kerstman: de nieuwe webreeks van ‘Familie’ belooft suspense en actie

Jan Van den Bosch (Zjef)
Kristof Ghyselinck Jan Van den Bosch (Zjef)
Fans van 'Familie' kunnen volgende week een extra pakje onder de kerstboom vinden. Naast de vaste afspraak op VTM, serveren de makers vanaf 23 december ook een nieuwe webreeks. In 'Gestrikt' beleven de 'Familie'-gezichten Rudi en Zjef een ongewoon kerstverhaal. De twee gaan daarbij zelfs op de vuist met de Kerstman.

Net zoals bij de vorige webisodes, zal de spin-off 'Gestrikt' niet op VTM te bekijken zijn, maar enkel online op VTM GO. "Op tv komt het verhaal in de gewone afleveringen van 'Familie' zelfs niet ter sprake", zegt Wim Feyaerts, creative producer van 'Familie'. "Deze miniserie is een losstaand nevenverhaal en enkel een leuk extraatje voor onze trouwste fans. Die waarderen dat wel, want vorig jaar haalde de winterreeks 'Koorts' één miljoen views. We kregen toen wel als commentaar dat het verhaal spannend was, maar geen kerstsfeer uitstraalde. Dat zal nu wél zo zijn. Deze keer speelt de plot zich af tussen versierde kerstbomen en gevulde kalkoenen."

Gijzeling

"Het verhaal start wanneer Rudi en Zjef bij een afgelegen vakantiehuisje arriveren om er een romantisch kerstweekend door te brengen", gaat Feyaerts verder. "Het koppel wil vooral de miserie vergeten, die hen wordt aangedaan door hun nieuwe huiseigenaar, Mathias. Hun verblijf verloopt niet zoals gepland, want het onderonsje wordt ruw verstoord door een mysterieuze man, verkleed als de Kerstman. De onbekende blijkt ontsnapt uit de gevangenis en wil de twee gijzelen. Rudi en Zjef bieden weerstand en gaan op de vuist met de kindervriend. Ondanks die pittige intro en de actiescènes wordt het toch een mooi verhaal, ideaal voor deze tijd van het jaar. (lacht)"

Wat voor Rudi en Zjef begint als een romantisch weekendje, draait uit op een gijzeling door de Kerstman.
Kristof Ghyselinck Wat voor Rudi en Zjef begint als een romantisch weekendje, draait uit op een gijzeling door de Kerstman.

Andere omgeving

De zeven afleveringen van de spin-off van 'Familie' werden begin deze maand in Poppel opgenomen. Op de set slechts vier acteurs: Werner De Smedt (Rudi), Jan Van den Bosch (Zjef), Kevin Bellemans (Kerstman) en Gloria Monserez (meisje). De kleurrijke lichtjes aan de chalet zorgden voor een warme, feestelijke sfeer, maar de plek kreeg door de donkere vijver tijdens de nachtopnamen toch ook iets dreigends en griezeligs.

"Dat was de bedoeling, want er hangt een constante spanning in deze grimmige reeks", aldus acteur Jan Van den Bosch. "Ik geniet er wel van om voor suspense te mogen zorgen. Al blijven dit erg intensieve dagen. Gewoonlijk nemen we op locatie voor 'Familie' slechts zes minuten televisie per dag op, maar hier is dat het dubbele. Toch sprong ik een gat in de lucht toen ik vernam dat ik mocht meespelen in de webserie. Een andere omgeving werkt inspirerend en dat is voor elke soapacteur welkom. Ook voor mij. Na zes jaar ken ik ondertussen wel elke vierkante centimeter van de Foodbar, mijn vast decor in de studio. Dit jaar ben ik er extra graag bij vanwege het verhaal. Ik ben een enorme fan van Jingle Bells en alles daarrond. Kerst is de heerlijkste tijd van het jaar, leuker dan mijn eigen verjaardag. Ik kijk er elk jaar naar uit. Dankzij 'Gestrikt' heb ik deze keer het gevoel dat ik Kerstmis twee keer mag vieren. (lacht)"

Mistroostig

Werner De Smedt, de vaste tegenspeler van Jan, staat ook enthousiast op de set van 'Gestrikt'. Al wordt hij niet extra vrolijk van al dat ho-ho-ho-gedoe. "Huizen met kerstversiering in de tuin vind ik vooral mistroostig en de traditionele uitbarsting op 31 december om middernacht blijf ik helemaal bizar vinden", zegt Werner. "Ik zou dan het liefst ergens in een hoekje kruipen. Ik haal nooit zelf een boom in huis en als het alleen van mij afhing, zou de living niet helemaal versierd zijn, zoals nu. Mijn vrouw vindt dat daarentegen geweldig. Die wordt altijd vrolijk van alles wat nog maar naar Kerstmis ruikt. En als dat zo is, dan volg ik haar. Als zij enthousiast moeite doet om iets te organiseren, ga ik daar dus wel in mee. Zeker voor de kinderen. Zij genieten daar duidelijk wel van en dat plezier wil ik hen niet ontzeggen."

‘Familie GESTRIKT’ van 23 tot 31 december op VTM GO.

Bekijk ook: Hanne & Quinten maken geslacht van hun baby bekend
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Melanie Degucht

    Ik hoop dat Werner van de Kerstman een kam cadeau krijgt.

  • Tessa Vandermout

    Ze weten echt ni meer van welk hout pijlen maken...zucht.