Ook 'Gendry' snapt kritiek op einde ‘Game of Thrones’: “Ik had al een voorgevoel dat er enig verzet zou komen”

Joe Dempsie, die in ‘Game of Thrones’ te zien was als Gendry, begrijpt wel waarom niet alle fans even enthousiast zijn over de ontknoping van de hitserie die twee weken geleden werd uitgezonden. “Toen ik het script las had ik al een voorgevoel dat er enig verzet zou komen. Zo’n groot project ligt onder een enorm vergrootglas, dus als je iets doet wat niet wordt verwacht dan komt daar een reactie op”, zegt de acteur. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Zelf is de 31-jarige Brit wel te spreken over het slot van acht seizoenen ‘Game of Thrones’. “Ik ben tevreden. Ik benijdde de schrijvers totaal niet, want het lijkt me een ongelooflijk zware klus om zoiets groots tot een mooie en verrassende conclusie te brengen.” Vooral over het einde van de verhaallijn van The Hound en zijn broer The Mountain is de acteur erg enthousiast. “Dat is echt mijn favoriete slotverhaal. Zo episch.”

Joe was te zien in de eerste drie en de laatste twee seizoenen. “Het was gestoord om bij zoiets waanzinnig betrokken te zijn geweest. Ik neem deze ervaring voor altijd met me mee, het had zomaar gekund of ze hadden iemand anders voor de rol gekozen. Ik voel me extreem rijk dat ik dit heb meegemaakt.”

‘Deep State’

Het was voor de acteur wel even omschakelen toen hij van een grote productie als ‘Game of Thrones’ een hoofdrol kreeg in de kleinere serie ‘Deep State'. “Qua budget en productie kan je dat natuurlijk met helemaal niets vergelijken. Zoiets groots is nooit eerder gemaakt voor televisie. ‘Deep State’ zit wat dat betreft op een andere schaal.”

Joe, die in de Britse spionageserie te zien is als MI6-agent Harry Clarke, kon wel veel meer de tijd nemen om zich in te leven in zijn personage. “Ik kon het personage echt bestuderen, ontdekken en ontwikkelen. Dat maakt het voor mij als acteur op een andere manier heel interessant.”

Door zijn toegenomen bekendheid dankzij beide series kan Joe kritisch zijn over wat voor rollen hij aanneemt. Een wensenlijstje met personages heeft hij echter niet. “Mensen vragen me altijd wat voor rollen ik nog wil spelen, maar dat weet ik nooit van tevoren totdat ik het voel. Dat gebeurt vanzelf wanneer ik een goed script lees en de stem van de schrijver voel.”
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Rudy Fosselle

    Onlogisch was het ahelemasl niet: Dany was tenslotte de dochter van The Mad King en had er een heel parcours van (massa)moorden opzitten op haar ultieme doel te kunnen bereiken. Jammer dat men de onderliggende boodschap van verblinding door macht niet heeft begrepen.

  • Johannes Smikkelson

    Ze begrijpen het echt niet. Het gaat er niet om of dingen onverwacht waren. Het gaan erom dat het schrijven slecht was. Ja, maak Dany the bad guy, maar doe dan niet eerst 7 seizoenen alsof dat onmogelijk is. Iets onverwachts doen is iets anders dan iets onlogisch doen.