Ontdek nu al waarom de zin ‘Sparen we zegeltjes?’ voor miserie zorgt in ‘Over water’

Natali Broods (Marjan)
© VRT - Toon Aerts Natali Broods (Marjan)
In de spannende Eén-reeks ‘Over water’ hollen de hoofdrolspelers in sneltreinvaart naar een resem alles bepalende gebeurtenissen. Marjan (Natali Broods) is meer over haar echtgenoot en gewezen tv-ster John (Tom Dewispelaere) te weten gekomen dan ze eigenlijk had gehoopt. Eén en ander zorgt voor een verkillende scène in een warenhuis waar het koppel gaat winkelen en de vraag ‘Sparen we zegeltjes?’ duidelijk maakt dat er zwaar weer op komst is.

“We hebben die scène zo geschreven dat de kijker voelt dat Marjan letterlijk en figuurlijk afrekent met John”, vertellen bedenkers Tom Lenaerts en Paul Baeten Gronda. “In een soort bijzonder banale huis-, tuin- en keukenscène in het warenhuis worden ongelooflijk harde dingen gezegd. Je voelt dat dat koppel zijn ergernissen niet meer verstopt maar bewust elkaar pijn doet. Een scène die je zelf nooit zou willen meemaken. En met ‘Sparen we zegeltjes?’ als ultieme hoogtepunt. Want alleszeggend...”

Terwijl John thuis met de brokken zit, zet hij wél zijn opmars in het drugsmilieu verder en brengt Carl (een uitmuntende Tom Van Dyck) in positie voor een ultieme wraakactie die mogelijk al zijn problemen oplost...

‘Over water’, aflevering 8, zondag om 20u45 op Eén.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.