Ondanks grote voorsprong: slechte finale nekt gedreven kandidaat in ‘De Slimste Mens ter Wereld’

De Slimste Mens Ter Wereld
VIER De Slimste Mens Ter Wereld
Twee muzikanten en een acteur die de strijd met elkaar aangaan, dat levert ongetwijfeld een boeiende strijd op. Een offday kan je je dan ook niet permitteren bij de Slimste Mens. Dat weet sopraan Astrid Stockman nu ook. Een mindere dag resulteert in een derde finale waarin Astrid zichzelf volledig tegenkomt.

Astrid verraste de afgelopen 7 afleveringen en werd stilaan een kandidate genoemd om zich bij het unieke record-duo Julie Colpaert en Gert Verhulst te scharen. Beide pronken met elf stuks nog steeds eenzaam bovenaan de alltime lijst van meeste deelnames ooit. Gisteren geraakte Astrid echter op geen enkel moment op dreef. De sympathieke sopraan slaagt er niet in noemenswaardige tijd weg te kapen bij de concurrentie en faalde in de filmpjesronde. Daarnaast struikelt Astrid in de puzzelronde ook nog eens over het haar onbekende woord ‘sfeerspons’. En ook in de finaleronde blijft de rehabilitatie voor Astrid uit met slechts 5 juiste antwoorden op 6 vragen. Uiteindelijk wordt ze in de finale kansloos naar huis gespeeld door misschien wel de leukste kandidaat van dit seizoen, Flor Decleir.

Finaal wint Bazart-zanger Mathieu als meest gedreven kandidaat terecht aflevering 13. Niet slecht voor een verstrooide zanger die vorige week nog dacht dat het bij hem thuis had binnen geregend, maar uiteindelijk moest vaststellen dat hij zelf de badkraan had laten open staan. Het leukste wistje-datje uit de aflevering van gisteren is echter de onthulling van Mathieu dat hij ooit met zijn wagen in de vangrail knalde terwijl hij achter het stuur aan het worstelen was met zijn bril.

De leukste quotes

Brusselmans (over prinses Astrid): ‘Bij mij komt die over als een enorm dom wijf. Dat is perceptie Erik, perceptie’.

Brusselmans (over Van Looy en Tinder): ‘Ik weet waar Erik op zit en het is niet Tinder’.

Brusselmans (over liegen): ‘Ik lieg nooit. Behalve nu’.

Kantelmomenten

Astrid slaagt er op geen enkel ogenblik in voorsprong te nemen op de concurrentie.

De filmpjesronde doet zijn werk niet. Flor weet niks over Paul Severs waardoor Astrid en Mathieu de tijd wegkapen. Maar op haar beurt weet Astrid niks over het nationale hockeyteam en ook het Mandela-fragment is een afknapper, waardoor Mathieu moeiteloos wint.

Astrid speelt ronduit een slechte finale en slaagt er niet één keer in meer dan 2 goede antwoorden te bedenken met een logische exit tot gevolg.

De eindscore (voor het finalespel)

1. Mathieu Terryn 388 sec.

2. Astrid Stockman 347 sec.

3. Flor Decleir 200 sec.

De stand

1. Astrid Stockman  8 deelnames 5 overwinningen 2 finales gewonnen 1 finale verloren

2. Lotte Vanwezemael 6 deelnames 4 overwinningen 1 finale gewonnen 1 finale verloren

3. Philippe Geubels 5 deelnames 2 overwinningen 2 gewonnen finales 1 finale verloren

4. Sebastien Dewaele 4 deelnames 3 finales gewonnen 1 finale verloren

5. Natalia 3 deelnames 2 finales gewonnen 1 finale verloren

6. Flor Decleir 2 deelnames 2 finales gewonnen

7. Tinne Oltmans 2 deelnames 1 finale gewonnen 1 finale verloren

8. Geike Arnaert 2 deelnames 1 overwinning 1 finale verloren

9. Mathieu Terryn 1 deelname 1 overwinning

Nieuwkomer

VRT-presentatrice Sofie Lemaire
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Erwin Fiers

  Laat een werkman meedoen.Die is veel slimmer.Schrijvers,artiesten,poëten.Die denken dat ze meer zijn dan een ander.De slimste mens ter wereld bestaat gewoonweg niet.IQ zegt ook niet alles.

 • Erwin Fiers

  Laat een werkman meedoen.Die is veel slimmer.Schrijvers,artiesten,poëten.Die denken dat ze meer zijn dan een ander.De slimste mens ter wereld bestaat gewoonweg niet.IQ zegt ook niet alles.

 • rik van dijck

  Astrid kon telkens winnen omdat Sébastien veel punten liet liggen . Donderdag werd hij eruit gekegeld en toen was Astrid haar puntenmachine kwijt met als gevolg dat ze bij de volgende aflevering er zelf uitgelepeld is omdat de twee andere zo goed als alles wisten waardoor zij geen extra punten kon scoren . Dus dankjewel Sébastien dat je donderdag er eindelijk uit was . Nu kan het plezant worden met Mathieu en Flor !!!!!

 • Carla Van Geel

  Astrid noemde Wilrijk maar werd niet goedgekeurd, het moest Antwerpen zijn. Nochtans werden soortgelijke vragen wel als juist bevonden!

 • Danny Holdensrath

  Een flauw afgietsel geworden dit programma.