Officieel: 'Game of Thrones' keert pas terug in 2019

Het( laatste seizoen van 'Game of Thrones' is voor 2019.
HBO Het( laatste seizoen van 'Game of Thrones' is voor 2019.
De geruchten hingen al een tijdje in de lucht, maar het langverwachte achtste en laatste seizoen van de succesreeks 'Game of Thrones' komt pas uit in 2019. Dat bevestigt HBO, de zender waar de reeks wordt uitgezonden, vandaag.

Eerder raakte ook bekend dat het achtste seizoen van ‘Game of Thrones’ ook het duurste wordt. Volgens vakblad Variety zullen de zes afleveringen elk niet minder dan 15 miljoen dollar of 12,7 miljoen euro kosten. Daarbij dient opgemerkt dat elke episode wellicht de duur van een langspeelfilm zal hebben.

Ter vergelijking: het tweede seizoen spendeerde HBO 6 miljoen dollar (5,1 miljoen euro) per aflevering en voor het zesde seizoen was dat al 10 miljoen dollar (8,5 miljoen euro) per episode. Over het budget voor het jongste, zevende seizoen met zeven afleveringen, bestaat geen duidelijkheid. Een cinematograaf die aan de show meewerkt becijferde dat het om 12 miljoen euro per aflevering ging.

'Game of Thrones', seizoen 7.
RV 'Game of Thrones', seizoen 7.4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Geert Matthys

  Gestopt met kijken half het 2de seizoen, het duurt allemaal te lang. Series worden altijd te lang gemolken. Plus er zijn niet eens boeken met het einde dus dat zal ook wel tegenvallen.

 • Lucia Bartels

  Dit is toch al maanden geweten? Ik kijk er in elk geval enorm naar uit!

 • Eric Van Gestel

  Is te lang wachten en daarmee is mijn interesse al weg .

 • Johan Apatride

  Het zou tof zijn indien een zender in België eens de volledige saga vanaf het begin zou tonen.