Oeps, foutje? Mag John Beckers uit ‘Over Water’ wel in de lage emissiezone rijden?

Tom Dewispelaere als John Beckers in ‘Over Water’.
© VRT - Toon Aerts Tom Dewispelaere als John Beckers in ‘Over Water’.
Aanstaande zondag kennen we de ontknoping van het eerste seizoen van ‘Over Water’ en worden er hopelijk ook enkele prangende vragen opgelost rond de verschillende personages. Zal John erin slagen om aan de top te blijven? Hoe moet het verder tussen Marjan en Patrick? Geeft Rasha haar zoektocht naar de waarheid zomaar op? Kortom: stof genoeg voor een boeiende seizoensfinale. Al duiken er ook in de marge van de dramareeks enkele raadsels op, zo blijkt.

Zo was het enkele aandachtige kijkers niet ontgaan dat hoofdpersonage John Beckers wel met een heel aftandse wagen rondrijdt. En dat nota bene in Antwerpen, waar sinds 1 februari 2017 een lage emissiezone van kracht is. Het lijkt dus bijgevolg niet mogelijk dat John met zo’n wagen in Antwerpen kan rondrijden. Een foutje van de makers of is er een perfect logische uitleg voor? 

Wij vroegen het aan Tom Lenaerts, die samen met schrijver Paul Baten Gronda het scenario bedacht. “Het is in de eerste plaats fictie natuurlijk”, zo laat Tom weten. “Maar de kijkers moeten zich geen zorgen maken. John is milieubewust en rijdt daarom rond met een wagen die rijdt op LPG. Autogas dus. Ter info: dat is ook het geval bij de meeste auto’s die in deze reeks te zien zijn”, besluit een lachende Lenaerts.

Auto John Beckers in 'Over Water'
VRT Auto John Beckers in 'Over Water'
Auto John Beckers in 'Over Water'
Grab VRT Auto John Beckers in 'Over Water'5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Tom FEYS

  het is trouwens een grap dat LPG-wagens een LEZ niet binnen mogen. In alle landen wel, uitgenomen in België, waar men zich baseert op een zeer oude (en foute) studie. Een beetje zoals zeggen "ik heb in 1983 eens een computer geprobeerd, en dat ging niet vooruit. Dus blijf ik sindsdien bij handgeschreven brieven, een rekenlat en een bakelieten telefoon"...

 • Dirk De Buyst

  Zo aftands ziet die Volvo er niet uit.

 • Ronny Cuypers

  Ik ben gestopt met kijken. te veel heen en weer gespring in de tijd.Na een hele dag geconcentreerd denken mag het 's avonds wat ontspannender.

 • michel De Blay

  Uit de uitlaat van een moderne diesel komt de lucht properder uit dan dat hij er in gaat. Zouden al die klimaatbetogers weten dat een diesel net MINDER co² uitstoot dan de benzineversie???

 • Friedel Pas

  Bovendien spelen volgens de aftiteling de feiten af tussen 2014 en 2017. Zolang het laatste dus begin 2017 is, was de emissiezone toen nog niet van kracht.