Nostalgie regeert: ook 'MacGyver' en 'Lethal Weapon' komen terug

Heel wat dertigers van vandaag groeiden op met het technische vernuft van de ex-spion Angus MacGyver (gespeeld door Richard Dean Anderson).
rv Heel wat dertigers van vandaag groeiden op met het technische vernuft van de ex-spion Angus MacGyver (gespeeld door Richard Dean Anderson).
De voorbije week brachten ons al de Raider en 'The X-files'. Maar de stroom nostalgie is nog niet opgedroogd. CBS werkt in de Verenigde Staten aan een nieuwe, opgesmukte 'MacGyver'-reeks. En er komt ook een tv-serie van de 'Lethal Weapon'-films uit de jaren 90.

Heel wat dertigers van vandaag groeiden op met het technische vernuft van de ex-spion Angus MacGyver (gespeeld door Richard Dean Anderson). In de gelijknamige serie, die oorspronkelijk liep van 1985 tot 1992, wist MacGyver zich steevast uit de meest onmogelijke situaties te wurmen met gebruik van huis-, tuin- en keukenspullen.

Nu diept CBS 'MacGyver' weer op, zij het dan in een flink opfriste versie. James Wan, de regisseur van 'Furious 7', zal de nieuwe reeks overzien en dat staat garant voor heel wat actie. James Wan werd drie jaar geleden al eens genoemd bij een filmproject rond MacGyver. Maar dat kwam er nooit.

De nieuwe Angus MacGyver zal ook iets jonger en hipper zijn dan zijn jaren 80-tegenhanger. "Hij wordt gerekruteerd door een clandestiene organisatie, waar hij zijn talent voor het oplossen van problemen gebruikt om rampen te helpen voorkomen", luidt de officiële omschrijving.

De nieuwe Angus MacGyver zal iets jonger en hipper zijn dan zijn jaren 80-tegenhanger

Ook 'Lethal Weapon' herleeft

'MacGyver' is niet de enige nostalgische naam die dit weekend gelanceerd werd. Gisteren raakte ook bekend dat 'Lethal Weapon' terugkomt, zij het dan in de vorm van een tv-reeks. Fox zal de reeks produceren.

De vier 'Lethal Weapon'-films, in het zogenaamde 'buddy cop'-genre, kwamen er tussen 1987 en 1998. Mel Gibson en Danny Glover speelden er twee agenten (Martin Riggs en Roger Murtaugh) die aanvankelijk een vreselijke hekel aan elkaar hebben, maar die uiteindelijk goede vrienden worden.

'Lethal Weapon' en 'MacGyver' schrijven zich zo in in het stilaan omvangrijke lijstje van opnieuw opgerakelde jaren 80 en 90-titels. Voorbije week leerden we nog over de terugkeer van 'The X-files', maar ook nieuwe tv-bewerkingen van bekende films en reeksen als 'Minority Report', 'The A-Team' en 'Full House' werden al aangekondigd.

Mel Gibson en Danny Glover in 'Lethal Weapon'.
rv Mel Gibson en Danny Glover in 'Lethal Weapon'.