Nostalgie: ‘Lingo’ keert terug op de buis

Lucille met de Lingoballen in 2005.
ANP Kippa Lucille met de Lingoballen in 2005.
Het Nederlandse tv-spelletje Lingo keert terug op de buis. Dit najaar krijgt het programma een nieuwe kans bij zender SBS6, dat werd vanmiddag bekendgemaakt. Wie de presentatie op zich zal nemen, wordt later meegedeeld.

In het bekende programma moeten kandidaten woorden raden en balletjes grabbelen voor een soort bingokaart. De eerste uitzending was in 1989, met Robert ten Brink als presentator. Na hem leidden François Boulangé en Nance Coolen het programma, voordat Lucille Werner het stokje overnam.

In september 2014 viel echter het doek na 25 jaar voor ‘Lingo’ vanwege tegenvallende kijkcijfers. Het woordspelletje was even daarvoor van NPO 1 naar NPO 2 verhuisd. Nu zou het dus terugkeren naar het kleine scherm.

Vernieuwd decor

“We zijn continu bezig met het ontwikkelen van nieuwe formats en het optimaliseren van succesvolle, bestaande formats. Maar ook een klassieker als ‘Lingo’ past heel goed in de vooravond van SBS6,” zegt Talpa-televisiedirecteur Marco Louwerens. “Het spel behoudt uiteraard zijn kracht, maar met een 'look and feel' die bij deze tijd past en een vernieuwd decor krijgt ‘Lingo’ een frisse uitstraling.”

In 2016 ontstonden er al geruchten dat SBS Lingo wilde overnemen. De zender wilde dat zelf toen niet bevestigen. “We maken niet bekend met wie we achter de schermen wel of niet in gesprek zijn en waarover,” werd toen gemeld in een reactie. “Pas als iets echt rond is dan maken we dat bekend of bevestigen we dat.”
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Gerard Braeckmans

    Interessant. OOk geen irriterend gejoel en gefluit zoals in 'Blokken' als men een rijtje volledig heeft kunnen vullen.

  • HENDRIK WECKSELER

    Inderdaad nostalgie ik moest indertijd met mijn vader altijd meekijken toen François Boulonges het nog presenteerde op de tros maar van mij moet dit zeker niet van onder het stof gehaald worden natuurlijk voor velen zal dit wel weer leuk zijn aan hen veel kijkplezier