Exclusief voor abonnees

Norbert uit ‘Hotel Römantiek’ zorgde 19 jaar voor zijn vrouw met parkinson: “Tineke wilde liever scheiden dan mij in de miserie sleuren”

VIER
Op haar sterfbed zei Tineke me: ‘Jij kan nog vele jaren gelukkig zijn!’’ vertelt Norbert (71). Nadat hij zijn grote liefde verloor aan parkinson, schreef hij zich dan ook in voor ‘Hotel Römantiek’. “Ik heb daar vooral geleerd dat ik niet alleen sta met mijn verdriet”, aldus Norbert in Dag Allemaal. 

Norbert en zijn vrouw waren amper een halfjaar getrouwd toen er bij haar parkinson werd vastgesteld. Negentien jaar lang zorgde hij voor zijn Tineke. “En ik zou het direct opnieuw doen”, vertelt Norbert. “Dat zegt genoeg, denk ik. Tinekes ziekte heeft onze liefde voor elkaar alleen maar sterker gemaakt, denk ik. En dat maakt het nu zo moeilijk voor mij om een nieuwe relatie aan te gaan. Onbewust ben ik op zoek naar een vergelijkbare liefde. Terwijl elke vrouw anders is en haar eigen kwaliteiten heeft, natuurlijk.”

Je hebt 14% van dit artikel gelezen
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Chadia Hsini

    Waaaw prachtig

  • stefaan luckermans

    Begrijp perfect wat hij meemaakt. Mijn vader is 16 jaar geleden gediagnostisteert met parkinson. Een sluipmoordenaar. Een maaltijd is 3 uren. 5 maal daags vallen. Praten lukt niet meer. Enkel hier en daar een woord. Mijn moeder zorgt voir hem elke dag. Zij zijn beiden opgenomen in mijn gezin en wonen bij ons.