Nieuwe Vlaamse zender op komst: SBS lanceert Play Zeven, ook VIER verandert van naam

BELGA
Goed nieuws voor tv-kijkers, want vanaf 2021 komt er een Vlaamse zender bij. SBS België, dat in handen is van Telenet, zou volgend jaar Play Zeven lanceren: een algemene zender om VIER, VIJF en ZES aan te vullen. Ook de al bestaande kanalen worden ondergebracht bij Play: VIER wordt omgedoopt tot Play Vier. Dat schrijft Het Nieuwsblad. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Volgens de krant gaat het bij Play Zeven niet om oude wijn in nieuwe zakken, maar wordt er een compleet nieuwe algemene zender op poten gezet die beschikbaar zal zijn voor alle Vlaamse tv-kijkers. Er zijn nog geen concrete details bekend over de invulling van de zender, maar het aanbod zou de catalogus van zenders VIER, VIJF en ZES moeten aanvullen. SBS laat tegenover Het Nieuwsblad voorlopig niet in hun kaarten kijken.

Het moment wordt door Telenet ook aangegrepen om de reeds bestaande kanalen onder hun vleugels te nemen. Zo krijgt VIER vanaf 2021 de naam Play Vier, iets wat ook geldt voor VIJF en ZES. Daar zit een strategie achter: het betalende aanbod van Telenet draagt vandaag die naam, net als drie zenders voor Play More-abonnees en negen zenders voor Play Sports-kijkers. Ook de algemene zenders onder die naam brengen maakt Play erg interessant ­voor adverteerders.

LEES OOK: 

Eindelijk geen herhalingen meer: Eén, VTM en VIER maken zich op voor de herfst met deze nieuwe programma’s

VRT zet grote kanonnen in: Tom Waes, Kamal Kharmach en de Planckaerts kleuren najaar van Eén
72 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Marc Van der Vloedt

  KIJK (en investeer in) Disney & Netflix, je kan er nog veel plezier mee beleven (ook in het traden en opties nemen) !

 • Fred Belmans

  Fantastisch ! Nu ga ik eindelijk eens kunnen zien hoe men een aardappel kan koken. Die 27.856 maal dat ik dat al gezien heb vond ik echt niet lekker. Ik kan bijna niet wachten. Water kookt al en schilmesje ligt klaar.

 • Ronald Van Ee

  weer meer plaats voor herhalingen ! ik heb nu bij Telenet een pak zenders waar ik er maar naar een paar kijk ! de rest zijn bijna allemaal buitenlandse zenders België is nu wel een multicultureel land ! en ook deze mensen hebben recht op tv kijken maar ik zou het liever zien dat dit aparte pakketten waren voor bepaalde landen ik versta geen Turks of Marokkaans of Spaans en Italiaans en Franse zenders interesseren mij ook niet en zeker geen beurs of politieke zenders dus daar betaal ik ook voor

 • Peter Straetemans

  Geef de vrt meer armslag ipv ze te boycotten en je krijgt weer goede programma's. Maar neen, zagen en klagen over belastinggeld maar de reclame van die prutszenders kost ons meer dan wat de vrt krijgt. Denk daar maar eens aan, want wij betalen die reclame.

 • louis meuleman

  Eduard u hebt groot gelijk vroeger was er alleen de BRT drie Nederlandse , RTBF en twee Franse zenders maar er waren veel mooiere programma's mooie shows op de Nederlandse zenders nu steeds herhalingen of films die je op de andere zenders hebt gezien een duur kabel abonnement en voor veel sportwedstrijden bij betalen met dank aan telenet en proximus