Nieuwe seizoen van ‘Blind Getrouwd’ matcht voor het eerst holebikoppel

Een beeld uit Seizoen 4 van Blind Getrouwd, met op de foto Joke, Line, Jolien, Annelies en Elke. In het nieuwe seizoen zal ook voor het eerst een holebikoppel deelnemen.
VTM Een beeld uit Seizoen 4 van Blind Getrouwd, met op de foto Joke, Line, Jolien, Annelies en Elke. In het nieuwe seizoen zal ook voor het eerst een holebikoppel deelnemen.
Het vijfde seizoen van ‘Blind Getrouwd’ stelt niet alleen nieuwe experten in primeur voor, maar ook het eerste holebikoppel. “De fans vroegen ons al jaren om een holebikoppel te volgen, maar wij matchen enkel als er echt potentieel is. De experts denken dat ze nu die goede match gevonden hebben”, klinkt het bij de makers van het programma.

Dat de makers van ‘Blind Getrouwd’ graag een holebikoppel aan de reeks toevoegden, was al een tijdje duidelijk. Na het vierde seizoen werd er zelfs een expliciete oproep gedeeld waarin holebi’s werden opgeroepen om zich in te schrijven. Het hielp, want 12 procent van wie zich inschreef behoort tot de holebigemeenschap. Wie het koppel precies is, wil VTM niet prijsgeven. We weten wel dat het om twee mannen uit Oost-Vlaanderen gaat.

In de buitenlandse versies van Blind getrouwd werden al eerder holebikoppels samengesteld. In Australië, Nederland en Nieuw-Zeeland stapten eerder al telkens twee mannen in het huwelijksbootje. ‘Blind Getrouwd’ is komend voorjaar te zien.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • erwin cools

  Ik heb daar geen probleem mee man man of vrouw vrouw. Waarom eigenlijk mensen mogen daar open voor uit komen. Als ze gelukkig zijn is alles wat telt.

 • Joan Lute

  Hou mijn hart al vast voor de stroom aan negatieve onverdraagzame commentaren van mensen die niet kunnen verdragen dat mensen gelukkig zijn met hun geliefde. Wij zijn bijna 10 jaar gelukkig als man en man getrouwd en merken tot onze grote spijt regelmatig intollerantie op. Met liefhebben berokken je niemand kwaad en we hopen van harte dat de match mag slagen.

 • ANJA LAUWAERT

  Super!

 • Sonja Deleener

  Goed zo! We leven in 2019 niet in 1902!! Holebi = equal aan Hetero ieder van ons heeft recht om gelukkig te zijn! En aan alle zagers en klagers kijk er niet naar als het je niet afgaat, want neen dit is geen ziekte en dit mocht eindelijk gebeuren zijn bijna 2020 geen stilstand op dit gebied!

 • guy claeys

  Meer decadentie, leuk TV-voer