Nieuwe presentator Daily Show nu al onder vuur

Stand-upcomedian Trevor Noah
AFP Stand-upcomedian Trevor Noah
Nog geen 24 uur nadat bekend werd gemaakt dat de Zuid-Afrikaan Trevor Noah de nieuwe presentator wordt van The Daily Show, ligt hij al flink onder vuur. De 31-jarige stand-upcomedian krijgt er op Twitter behoorlijk van langs wegens racistische tweets die hij in het verleden postte.

Fans van de populaire Amerikaanse tv-show doken diverse racistisch getinte en beledigende tweets op waarin hij de draak steekt met Joden en vrouwen met overgewicht, zo meldt CNN.

Comedy Central zegt in een reactie achter de opvolger van Jon Stewart te blijven staan. "Trevor Noah zoekt de grenzen op, hij provoceert en spaart niemand, zichzelf evenmin", aldus de zender. "Om hem alleen te beoordelen op een handvol grappen, doet hem geen recht. Trevor is een groot talent met een veelbelovende toekomst bij Comedy Central."

Ook Noah zelf regaeerde op Twitter. "Om alleen af te gaan op een paar grappen die blijkbaar niet goed over zijn gekomen, doet geen recht aan mijn karakter of aan mijn ontwikkeling als komiek", zo twitterde hij.