Niet enkel Shakira en J.LO krijgen kritiek: alweer tientallen klachten na ‘schaamteloos’ optreden Pussycat Dolls

ITV
De ophef rond het concert van Shakira en Jennifer Lopez tijdens de Super Bowl Halftime Show eerder deze maand is amper gaan liggen, of daar zijn de volgende klachten over een optreden. Dit keer zijn de Pussycat Dolls kop van jut: hun performance tijdens de Britse tv-show ‘Saturday Night Takeaway’ zou ‘ongepast’ en ‘schaamteloos’ geweest zijn. Overheidsbedrijf Ofcom - dat waakt over media en televisie - heeft al tientallen klachten van kijkers ontvangen.

Toegegeven: de Pussycat Dolls zitten er niet bepaald om verlegen hun vrouwelijke troeven in de strijd te werpen tijdens optredens. Toen ze eerder dit jaar hun langverwachte comeback maakten regende het al klachten over hun ‘onzedige’ outfits en volgens sommigen wel erg sensuele dansbewegingen. “Ik heb net klacht ingediend”, lieten ontzette kijkers toen weten via Twitter. “Omdat ik het niet kunnen vind om vijf volwassen vrouwen halfnaakt op mijn scherm te zien dansen. Beseft de zender wel dat hier ook kinderen naar kijken?”

Ook tijdens hun meest recente tv-optreden waren de kijkers blijkbaar verontwaardigd. Bij de Britse mediaregulator Ofcom liepen op het moment van schrijven al 68 klachten binnen over het concert. “Is dit entertainment voor het hele gezin? We hadden onze kinderen evengoed naar een stripclub kunnen sturen", klinkt de kritiek. En dat terwijl ‘Saturday Night Takeaway’-presentatoren Ant en Dec nochtans zo hun best hadden gedaan om het gebeuren allemaal ‘gepast’ en ‘gezinsvriendelijk’ te houden: tijdens de show zwaaiden de twee uitbundig heen en weer met allerlei ‘censuurbordjes’ om tijdig in te kunnen grijpen als er aanstootgevende beelden te zien zouden zijn.

(Lees verder onder de foto.)

Een fragment uit het bewuste optreden van de meidengroep. “Is dit entertainment voor het hele gezin? We hadden onze kinderen evengoed naar een stripclub kunnen sturen", klinkt de kritiek.
ITV Een fragment uit het bewuste optreden van de meidengroep. “Is dit entertainment voor het hele gezin? We hadden onze kinderen evengoed naar een stripclub kunnen sturen", klinkt de kritiek.

Steun van kijkers

Tevergeefse moeite, zo blijkt dus. Al valt ook op dat veel kijkers online in de bres springen voor de meidengroep. “Er is sprake van een wereldwijde pandemie en dit is waar jullie over klagen? Bende idioten!”, reageert iemand gepikeerd op Twitter. Of ook: “Er is absoluut niets mis met de Pussycat Dolls die hun ding doen. De mensen die daar klachten over hebben moeten een leven zoeken. Je ziet veel ergere zaken op het internet” en “Dit optreden stoorde mij helemaal niet. De Pussycat Dolls zijn zelfverzekerde vrouwen en zitten goed in hun vel. Het is dus volstrekt hun recht om dat ook te tonen aan de buitenwereld.” 
20 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gerard Braeckmans

  Daar heb je gelijk in, luca vaccino. In een lingerieshow (waar iemand een vergelijking mee maakt) staan ze niet te schudden met hun onderbuik en tasten ze niet naar hun kruis.

 • Jeroen Roelants

  Het is triestig gesteld tegenwoordig..

 • Jo Van Caenegem

  Daar bestaan knopjes voor, ofwel verander je van kanaal of je zet hem af.

 • MarliesSchoefs

  op een lingerieschow hebben ze niet meer aan,halfnaakte mannen is wel ok

 • luca vaccino

  Het zijn de uitdagende bewegingen die het pornografisch maken en schandaal schoppen is hun bedoeling , dat spekt hun portemonee extra