Netflix maakt serie over redding van voetballertjes uit Thaise grot

Het jonge voetbalteam tijdens een persconferentie.
AFP Het jonge voetbalteam tijdens een persconferentie.
De reddingsoperatie van een team jonge Thaise voetballertjes uit een onderaardse grot zal volgend jaar te zien zijn in een Netflix-tv-serie. Dat is vandaag bekendgemaakt. De naam van de serie en de precieze uitzenddatum zijn nog niet bekend.

"Net zoals de rest van de wereld, waren we dagenlang in de ban van de nieuwsuitzendingen over de reddingsoperatie", zei Jon M. Chu, hoofd van het project en bekend van de romantische komedie "Crazy Rich Asians" uit 2018. "We krijgen de hulp van de Thaise regering, van Netflix en van SK Global and Starlight", voegde hij eraan toe.

Reddingsoperatie

De serie vertelt het verhaal van een dozijn leden van een voetbalteam tussen de 11 en 16 jaar die op 23 juni vorig jaar op bezoek waren in een grot in de provincie Chiang Rai, zo’n duizend kilometer ten noorden van Bangkok. Plots opkomende vloedstromen blokkeerden de weg terug, waardoor de voetballertjes opgesloten werden in de grot. Dat was aanleiding voor de grootste reddingsoperatie uit de geschiedenis van Thailand. Ook van elders in de wereld kwam er hulp opdagen. Het duurde meer dan twee weken voor de kinderen en hun coach bevrijd werden.

Nadat ze gered waren, werden de voetballertjes enkele weken lang wereldberoemde rondreizende vedetten. Ze maakten bijvoorbeeld hun opwachting in "The Ellen Show" op CBS in de VS en ze speelden ook een vriendenmatch op de Jeugdolympiade in Buenos Aires in oktober. 

Film

Naast de Netflix-serie wordt er momenteel gewerkt aan een Thaise film met de titel ‘The Cave’ (De Grot) over dezelfde reddingsoperatie. Die moet in juni in première gaan, een jaar nadat de jongens vast kwamen te zitten in de grot.

Een van de eerste beelden van de jongens in de grot.
AFP PHOTO / ROYAL THAI NAVY Een van de eerste beelden van de jongens in de grot.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • TONY COLEMAN

    Hopelijk zien de kinderen een deel v/D opbrengst !