Netflix heeft dan toch geen plannen voor versneld afspelen

Netflix biedt de mogelijkheid series en films versneld of juist in langzaam tempo af te spelen voorlopig niet aan. De streamingservice testte deze mogelijkheid afgelopen week, wat het bedrijf op een hoop commentaar uit Hollywood kwam te staan.
EPA Netflix biedt de mogelijkheid series en films versneld of juist in langzaam tempo af te spelen voorlopig niet aan. De streamingservice testte deze mogelijkheid afgelopen week, wat het bedrijf op een hoop commentaar uit Hollywood kwam te staan.
Dat Netflix af en toe nieuwe mogelijkheden uittest, is geweten. Maar een van die meest recente tests, zorgde voor behoorlijk wat ophef bij regisseurs en acteurs. De streamingservice probeerde afgelopen week namelijk de mogelijkheid uit om series en films versneld of juist in langzaam tempo af te spelen, wat het bedrijf dus op een hoop commentaar uit Hollywood kwam te staan. Onnodig, zo blijkt, want Netflix zal de mogelijkheid voorlopig niet aanbieden. 

Afgelopen week lekte uit dat sommige abonnees tijdelijk zelf de afspeelsnelheid van series en films konden aanpassen op Netflix. Die konden vertraagd worden of versneld, al naargelang de persoonlijke voorkeur van de consument. Maar Hollywood reageerde verbolgen op het nieuws. Onder meer regisseur Judd Apatow (‘Knocked Up’, ‘Superbad’) trok op Twitter flink van leer tegen de streamingdienst. “Nee, Netflix. Nee. Laat me alsjeblieft niet elke regisseur en bedenker van shows op deze aardbol opbellen om dit tegen te houden. Spaar me de tijd. Ik zal winnen maar het zal tijd kosten. Ga niet met onze timing kloten. We geven je mooie dingen. Laat ze zoals ze moeten gezien worden.” En hij vervolgde: “Mensen zouden het mogen doen als de artiest of bedenker het oké vindt. Als je ‘The Godfather’ in 90 minuten wil zien, vind dan zelf een machine uit. Streamers zouden geen content mogen tonen op een manier die niet bedoeld was, zonder toelating.” Ook acteur Aaron Paul, bekend van ‘Breaking Bad’, is het met de regisseur eens. Hij liet weten: “Het kan echt niet dat Netflix dit zal doorvoeren, want het zou betekenen dat ze de controle zouden overnemen over de kunst van iemand anders én het zouden vernietigen. En Netflix is beter dan dat. Toch?”

(Lees verder onder de tweets.)

Dinsdag reageerde Netflix dan zelf op alle ophef. Het bedrijf liet op haar eigen site weten dat het slechts om een test ging, waarin gebruikers meerdere functies konden uitproberen. Volgens Netflix is het aanpassen van de afspeelsnelheid een van de verzoeken die geregeld binnenkomt van abonnees. Het platform benadrukt dat dvd's die mogelijkheid ook hebben, maar zegt geen plannen te hebben de functie op korte termijn in te voeren.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Dean Laerte

    Steek een dvd in de pc en je kan de film ook versnellen of vertragen, dus weer commotie om niets.

  • Annie Vano

    DVD's, cassette's, alles op je computer... die functie is zo wijdverspreid dat ik niet inzie waarom Netflix ze niet zou of zou mogen hebben? "Je verpest mijn kunst"? Seriously?

  • Hans Schoen

    Het tijdverlies is enorm als je naar bvb een film kijkt. Versnellen zou best handig zijn in bepaalde gevallen. Het kan een film ook minder goede resultaten geven. Indien je een film zou kunnen inkorten door het weglaten van nutteloze scenes of te lange scenes wegknipt zouden veel films bijna halveren in tijd. Hun zgn kunstwerken zijn veelal gevuld met rekken en trekken.