Netflix gaat door met laatste seizoen 'House of Cards', maar zonder Kevin Spacey en met minder afleveringen

photo_news
Netflix heeft met de producenten van 'House of Cards' een akkoord bereikt over de opnames van het zesde en laatste seizoen van de hitserie. Kevin Spacey zal geen deel meer uitmaken van de cast, bevestigt de streamingdienst nu zelf. Bovendien wordt het laatste seizoen korter.

Het zesde en laatste seizoen van 'House of Cards' zal het dus zonder de aangebrande Kevin Spacey stellen en slechts acht in plaats van de gebruikelijke 13 afleveringen tellen. Bij gebrek aan Spacey, die wordt geschrapt na beschuldigingen van seksueel wangedrag, komt het volle gewicht van het afsluitende seizoen op Claire Underwood, een rol gespeeld door Robin Wright, te liggen.

Het draaien van de laatste afleveringen was al stilgelegd vanwege de rel rond hoofdrolspeler Kevin Spacey, waardoor de productie van de reeks sinds oktober op apegapen ligt: een resem scenaristen is immers de reeks aan het herschrijven om het personage Frank Underwood (Spacey) volkomen uit het script te verwijderen. Met de opnames zal pas na Nieuwjaar kunnen worden begonnen.

Bovendien zal het zesde en laatste seizoen van 'House of Cards' niet dertien afleveringen tellen, zoals eerst was aangekondigd, maar acht. Robin Wright keert terug in de hoofdrol van Claire Underwood, de vrouw van de door Spacey vertolkte manipulatieve politicus Frank Underwood.

Het is onduidelijk hoe het personage van Spacey uit de serie wordt geschreven. Ook is niet bekend wanneer het nieuwe seizoen van 'House of Cards' op Netflix te zien zal zijn.
9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Robin De Clerck

  zonder kevin spacey, geen house of cards meer.. jammer als ze iedereen zo buitenstrijd zouden zetten in hollywood, schiet er niks meer over

 • Francinne Declerque

  Kevin spacey was deze serie, zonder hem is de serie dood en begraven.

 • Annie Debecker

  Dan kijk ik niet meer! Als ze iedereen die beschuldigd wordt van grensoverschrijdend gedrag gaan schrappen, ik denk dat de filmindustrie als een house of cards uit elkaar valt.

 • Alex Rasera

  Een dergelijke ingrijpende verandering kan soms ook voor onverwachte inspiratie zorgen. En Francis was al buiten spel gezet door Claire. Wie weet. Afwachten.

 • diederik van amber

  House of Carls wordt een kaartspel met acht kaarten. Ze zouden er dan beter helemaal mee stoppen. Ter info op de walk of Fame voor het Chinese theater ligt de ster van spacy net naast die van ... Donald trump