Netflix beëindigt samenwerking met Kevin Spacey

Kevin Spacey en Robin Wright als Frank en Claire Underwood in 'House of Cards'.
kos Kevin Spacey en Robin Wright als Frank en Claire Underwood in 'House of Cards'.

Netflix heeft aangekondigd de samenwerking met Spacey te beëindigen. Spacey speelde de afgelopen vijf seizoenen de hoofdrol in House of Cards en was als producent bij het programma betrokken. Ook de film 'Gore' die Spacey in opdracht van Netflix produceerde en waarin hij speelt, blijft op de plank liggen. De film in kwestie was al opgenomen.

De laatste dagen liepen er verschillende getuigenissen binnen tegen Spacey, die in het verleden meermaals ongewenst gedrag zou hebben vertoond. Gisteren opende de Britse politie een officieel onderzoek tegen de acteur. De ongewenste intimiteiten zouden bovendien ook op de set van 'House of Cards' hebben plaatsgevonden. 

Acht huidige en voormalige medewerkers van de serie getuigden dat Spacey voor een "giftige werkomgeving" zorgde, door een "patroon van ongewenste intimiteiten". Hij richtte zich daarbij op jonge mannen, die hij ongewenst aanraakte of grove opmerkingen toewierp.

Verschillende opties

Netflix kondigde dinsdag aan de productie van het zesde en laatste seizoen voor onbepaalde duur stil te leggen. Ondertussen werd beslist de samenwerking te beëindigen. De producenten onderzoeken nu hoe het verder moet met de serie. Volgens Variety.com liggen verschillende opties op tafel. Ze kunnen zonder het personage van Kevin Spacey verdergaan. Het laatste seizoen van de reeks zou dan enkel om Claire (gespeeld door Robin Wright) draaien, de vrouw van Spaceys personage Frank Underwood. 

Hoe Frank Underwood dan uit de reeks geschreven zou worden - zou hij sterven of plots verdwijnen - is helemaal nog niet duidelijk. 

Verdergaan met Spacey is voor producent Media Rights Capital zo goed als onmogelijk. Maar de reeks opdoeken is evenmin een optie. Aan de reeks werken 300 acteurs en crewleden mee, die zonder werk zouden komen te vallen.
13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • diederik van amber

  LA walk of fame, net voor het Chinese Theater. Twee sterren netjes naast mekaar: Kevin Specey en Donald Trump. Echt waar.

 • Gerry Cle

  Jammer dat één van de beste acteurs van zijn generatie zulke onmens blijkt te zijn.

 • Marijke Boulet

  Allemaal zwaar overdreven , zou eens willen weten of politici , rechters , ceo , koningen , presidenten ook ontslagen worden als ze ooit op een feestje een vrouw aan haar borsten of billen gevoeld hebben ? trouwens sluit dan ook maar dadelijk alle musea want als we iedere schilder en kunstenaar die ooit een vrouw lastig gevallen heeft zijn werk moeten boycotten en verwijderen uit musea dan valt er niks meer te zien vrees ik .

 • Chris Hom

  Hoge bomen vangen veel wind, maar sommigen misbruiken toch wel hun macht!

 • Marc Spandel

  Als Netflix niet meer wil meewerken met alle machtsmisbruikers binnen het film- en media- gebeuren... dan zal Netflix noodgedwongen haar 'service' moeten stoppen. Vandaar dat de 'samenwerking' verbroken wordt met enkele 'grote namen' en dit via de media luid te gaan omroepen voor 'de schone schijn'. De duizenden andere machtsmisbruikers mogen om economische redenen hun 'samenwerking' met Netflix dan gewoon verder zetten.