Nee, het einde van ‘Game of Thrones’ wordt niet opnieuw opgenomen

Sophie Turner in de rol van Sansa Stark.
AP Sophie Turner in de rol van Sansa Stark.
De oproep van veel fans om het laatste seizoen van ‘Game of Thrones’ opnieuw te verfilmen, is op niets uitgedraaid. Casey Bloys, chef programmering bij HBO, heeft laten weten dat er op geen enkele manier wordt nagedacht over een remake van het verhaal dat veel kijkers heeft teleurgesteld.

"Er zit een vervelende kant aan zo'n gigantisch populaire show als ‘Game of Thrones’", zei Bloys, "en dat is dat fans een stevige mening hebben over wat een bevredigend einde zou zijn." De betaalzender denkt er dan ook niet aan om het laatste seizoen over te doen. Ondanks alle kritiek ontving de serie overigens wel 32 Emmy-nominaties eerder deze maand, een record.

Prequel

HBO werkt intussen aan een prequel van ‘Game of Thrones’. De eerste afleveringen spelen zich af in Ierland, duizenden jaren eerder dan de originele reeks, met een hoofdrol voor Naomi Watts. Volgens Bloys heeft de kritiek van de fans geen invloed gehad op de aanpak van HBO bij het nieuwe project.

Heel wat kijkers hadden onder meer kritiek op het feit dat de laatste afleveringen van ‘Game of Thrones’ een origineel verhaal vertellen en dus niet meer, zoals eerdere seizoenen, gebaseerd waren op de boekenreeks ‘A Song of Ice and Fire’ van George R.R. Martin. Dit kwam omdat de serie de boekenreeks had ingehaald.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jos Plessers

    Ach,het was een realistisch einde.Nu kan men van ieder overlevend personage weer een serie maken.

  • Sofie Habils

    Gewoon veel te overhaast. Ze hadden gemakkelijk nog 2 seizoenen van 10 afleveringen kunnen maken, ook zelf bedacht en dan had het veel beter geweest. Een echte domper op een fantastische serie...