Nederlandse tv-presentator scoort opnieuw met hilarisch filmpje over Amerika

anp
De Nederlandse tv-presentator Arjan Lubach heeft gisteren hard uitgehaald naar Amerikanen en hun liefde voor vuurwapens. Zijn humoristische filmpje waarin Europeanen een oproep doen om de NRA, "een Amerikaanse wapenziekte", te genezen wordt wereldwijd gedeeld.

Hoewel de video met een parodie op de NRA (National Rifle Association, de Amerikaanse belangenvereniging voor wapenbezit) al op tientallen Reddit-pagina's en op Twitter wordt gedeeld, valt de video niet bij alle Amerikanen even goed. In de Verenigde Staten zijn veel mensen nog steeds voor de vrijheid om een wapen te dragen uit zelfbescherming: "Ze kunnen zeggen wat ze willen, maar onze vuurwapens nemen ze ons niet af", reageert een Amerikaan onder de video.


In zijn populaire televisieprogramma 'Zondag met Lubach' scoort de televisiemaker regelmatig met Engelstalige filmpjes. Eerder werd de video 'The Netherlands welcomes Trump in his own words' online massaal bekeken. Ook een 'Games of Thrones'-trailer uit de koker van het satirische programma werd een globale hit.
25 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Albert Devrije

  In Europa worden 54% van de moorden gepleegd met gif en medicatie. Zullen we die dan ook maar verbieden voor particulieren, zoals de overheid al met wapens doet?

 • Diane Bernaerts

  Wie dit "hatelijk" vindt, heeft er niets van begrepen of is zelf een ongeneeslijke wapengek!

 • Imre Carpels

  Ik vind het wel grappig :D Als je een typische mop maakt over een pastoor , dom blondje , hollander , engelsman , marokaan lachen jullie toch ook ? # hetlevenisalserieusgenoeg

 • Michiel Surinx

  Niemand kan fundamenteel tegen vuurwapens zijn. Vind je dat gewone burgers geen wapens mogen bezitten dan moet er nog altijd een gewapend overheidsorgaan zijn om dat af te dwingen. Vergeet niet dat wapens in de handen van rechtschapen en goede burgers het enige is dat je vrijheid beschermt van een dictatuur. Dat kan nog wel eens cruciaal gaan worden in deze globaliserende tijden met onverkozen bobo's op de hoogste posten in Europa

 • Vic Smeets

  Voor zij die het nog niet wisten , Nederland heeft de grootste groei van de eurozone , in de laatste 10 jaar. Jullie les leren jongens. O ja ik ben geen Hollander..