Nederlandse kijkers struikelen over Michel Van den Brande en zijn Sofie: “Hoe onsympathiek!”

SBS6
Twee families wisselen voor een week van leven, huis en inkomen. De één heeft weinig te besteden, de ander veel geld. Dat is het concept van het populaire Nederlandse programma ‘Steenrijk, Straatarm’. In de aflevering van deze week maakten twee landgenoten hun opwachting: Michel Van den Brande en ‘zijn’ Sofie. Hun passage weekte veel reacties los op sociale media. 

Maakt geld gelukkig? Dat is de vraag die centraal staat in het programma ‘Steenrijk, Straatarm’. De kijkers kregen deze week te zien hoe Michel Van den Brande - bekend uit het programma ‘The Sky is the Limit’ - en zijn wederhelft Sofie hun leven een week lang omruilden met dat van alleenstaande moeder Jeanette en haar twee kinderen. 

Het contrast was groot, gezien Jeanette in schuldbemiddeling zit en moet rondkomen van 80 euro per week. Michel en Sofie zitten er daarentegen warmpjes in en hebben een weekbudget van 2.000 euro. “Het is zoveel voor één week”, zei Jeanette. Zij geven in een week uit wat ik in een half jaar uitgeef.” 

Onsympathiek

Zij en haar kinderen mochten nu een weekje verblijven in het penthouse van Michel en Sofie in Blankenberge, terwijl het ‘The Sky is the Limit’-gezicht met zijn Sofie naar Jeanettes sociale huurwoning in Oosterhout in de Nederlandse provincie Noord-Brabant trok. En dat was uiteraard helemaal anders dan ze gewend zijn. 

“Een groot verschil, ja. Het is rommelig”, merkte Michel op. Sofie gaf hem gelijk: “Ja, ik zou zo geen mensen in mijn huis durven laten.” Hun uitspraken leverden hen veel commentaar op via de sociale media, waar verschillende kijkers vonden dat het hen “onsympathiek” deed overkomen. 

In de bres

Toch waren er ook verschillende kijkers die het opnamen voor de stellingbouwer en zijn Sofie. “Ze heeft wel een punt. Zeker als je weet dat er andere mensen in je huis komen, zorg dan gewoon dat het netjes en schoon is”, klonk het. En ook het feit dat Michelle en Sofie het Nederlandse gezin bij afloop van het programma nog op een fijne vakantie voor in de toekomst trakteerde, wekte bewondering op.

Bekijk hier een fragment uit de aflevering:
59 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Tamara Tigo Boaz

  Ik snap de reacties niet echt! Tegenwoordig is het normaal iedereen afbranden op socialmedia Ik vond het leuke mensen die zelfs op het eind een vakantie aanboden van 10 dagen Laten we lief zijn voor elkaar Lieve groetjes Tamara uit Nederland

 • Loesje Vranken

  Stank voor dank is dit.Ruilen en bakken kritiek. Zelf ondervonden bij leveringen aan Nederlanders, rommel, rommel, vuil, ik was zelfs beschaamd dat ik het gezien had.'k Zeg niet dat ze allemaal zo zijn. Poetsen daar mt je niet rijk voor zijn, alleen willen en water EN zeker bij bezoek verdorie.Als het niet proper is mag je dit zeggen.

 • Dirk VdBergen

  Die Hollanders kunnen wel goed met kritiek om, blijkbaar, lol.

 • Peter Nols

  Virtueel is die pipo waarschijnlijk armer dan die Nederlandse mevrouw, zal blijken wanneer banken geldkraan dichtdraaien.

 • Robert DE REU

  Over geld en geluk bestaat een gezegde - Het is nog altijd beter als je ongelukkig bent om te zitten huilen in een Mercedes dan op een geroeste fiets -.