Nederland wil leeuwtje Loekie terug op tv: petitie scoort 10.000 handtekeningen op één dag

Loekie komt misschien terug op tv.
ANP Loekie komt misschien terug op tv.
De Nederlandse kijkers willen dat het leeuwtje Loekie terug op tv komt. De petitie om dat te realiseren behaalde op één dag al het beoogde aantal handtekeningen. Loeki onderbrak de STER-reclames meer dan dertig jaar. Vaak ging er in de filmpjes iets mis waarbij Loeki steevast “asjemenou” riep.

Loekie was de mascotte van tv-zender STER, van 1972 tot 2004. Het dier kwam voor in korte, grappige filmpjes die tussen programma’s door werden uitgezonden. Zo waren er 7000 in totaal. Destijds werd de leeuw afgevoerd omdat hij te duur was, maar nu overweegt de zender het om Loekie weer terug te halen dankzij het grote succes van de petitie. Intern wordt de kwestie de komende maand besproken, zei een medewerkster maandagochtend in de ochtendshow ‘Jan-Willem start op’ op NPO Radio 2. “Ik kom er in een maand op terug”, beloofde ze.

Dj’s Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte hadden vrijdag een handtekeningenactie opzet om Loeki weer op televisie te krijgen. De STER beloofde toen dat het op de agenda kwam, als de petitie 10.000 keer getekend zou worden. Dat doel werd zaterdag al binnen een dag behaald. Maandag stond het aantal handtekeningen op meer dan 17.000.
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Thomas Van Der Linden

  Loeki was altijd het leukste van de reclame en is nostalgie dus hopelijk komt hij terug met zijn vriendjes.

 • Dick van Aggelen

  Hoef je de STER niet meer weg te zappen.

 • Wanda Helsen

  Dat hoeft voor mij echt niet terug te komen, dan duurt de reclame nog langer. Neen, houden zo! Was toen leuk, er ware toen ook maar vier reclameblokken per avond voor en na de journaals en ook de intro's waren heel erg leuk. Mooie intro's dat zou wel weer terug mogen komen, nu is het saai.

 • Anja Box

  Leuk.zouden ze beter hier ook doen bij VTM en de rest ofwel de reclame minderen onder de films dat loopt de spuigaten uit

 • Jan Munkens

  Asjemenou, toch niet opnieuw die leeuw!