Nationale televisiezenders slaan de handen in elkaar voor huldiging Rode Duivels

Eden Hazard
BELGA Eden Hazard
Zondagmiddag wordt er op VTM, VRT, RTL en RTFB een live-programma uitgezonden rond de huldiging van de Rode Duivels. Alle festiviteiten die in het land georganiseerd worden zullen worden gevolgd.

Fans kunnen live de hulde aan de nationale ploeg volgen, en zitten op de eerste rij als de Duivels worden ontvangen bij Koning Filip op het Kasteel van Laken.Later in de uitzending zullen de Duivels in een open bus naar de Grote Markt in Brussel rijden, waar duizenden supporters worden verwacht die de spelers komen danken voor de fijne matchen en het geweldige resultaat op het WK in Rusland. 

Om alles netjes in beeld te kunnen brengen werken de zenders samen. Maar  VTM, VRT, RTL en RTFB brengen wel elk hun eigen programma, met hun eigen schermgezichten. Op VTM gaat 'Bedankt Duivels!' om 11u55 van start. Anker Dany Verstraeten schakelt bij de live uitzending regelmatig over naar Michiel Ameloot die de Duivels op het feestelijke parcours op de voet volgt. Eva Peeters staat aan het Kasteel van Laken, Maarten Breckx brengt verslag van op de Grote Markt waar ook Julie Colpaert zich onder de fans op het volksfeest mengt. 

 Eén plant een uitgebreide uitzending van 'Villa Sporza', die om 12u00 begint. Karl Vannieuwkerke geeft commentaar vanuit Villa Sporza, waar hij samen met zijn gasten terugblikt op de WK-prestaties van de Duivels. Riadh Bahri brengt zondag live verslag uit vanuit Laken, Goedele Wachters en Stijn De Groote verslaan de festiviteiten vanop de Grote Markt. Ruben Van Gucht en zijn RTBF-collega Vincent Langendries presenteren het event op de Grote Markt vanop het stadhuis en doen interviews met de Duivels. Na de huldiging kunnen de kijkers bij Eén meteen genieten van de finale van het WK voetbal met Frankrijk-Kroatië.
16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • eric debanne

  Patrick Martens :. U heeft volkomen gelijk met u analyse ! Helaas de waarheid ...

 • eric debanne

  We hebben geen nationale zenders alleen politieke zenders ! Proficiat aan de rode duivels maar toch beetje overdreven we hebben toch de titel niet gepakt ???

 • Freddie Lamers

  En zo blijft dit over gewaardeerde spelletje met over betaalde spelers behouden voor de massa.

 • Jacob de Meerdere

  Uitmelken tot de laatste druppel. het moet opbrengen.

 • Loze Visser

  Geen meerwaarde dus kijken we liever naar iets anders !