Nabestaande spreekt voor het eerst na de fatale vlucht van MH17: “Ik wist dat zij dit nooit te boven zou komen”

In juli 2014 stortte vlucht MH17 van Malaysia Airlines neer boven Oost-Oekraïne. Het vliegtuig, dat vertrokken was vanuit Schiphol, werd uit de lucht geschoten door een raket. 298 mensen kwamen daarbij om het leven, de meesten onder hen Nederlanders, maar ook zes Belgen kwamen om. Pas in maart volgend jaar start het proces, dit weekend is in Schiphol een eerste infodag gepland voor de nabestaanden. Wie er zeker aanwezig zal zijn, is Jan Bistiaux uit Antwerpen. Hij verloor zijn schoonzus en hartsvriendin Liliane op die fatale vlucht. In Vandaag doet hij voor het eerst zijn verhaal.
Jan Bistiaux
VRT Jan Bistiaux2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • ANN LIMBOS

    En de schuldigen zullen nooit gestraft worden, want ze worden beschermd door tsaar Poetin.

  • Rony De Sutter

    Laten we het zeggen zoals het is : een Russische raket heeft de daad uitgevoerd, reb ellen onder auspiciën van de Russische staatsmaffia (...). Maar wie is de echte oorzaak ? : Malaysian Airlines ! Men vloog doelbewust over oorlogsgebied (misschien {misschien ?} niet beseffende dat 'men' tot op 10 km hoogte kon 'treffen ?),met als enig doel = kortere afstand naar Maleisië = besparing kerosine = meer winst, de pure kapitalistische logica quoi. Ong. 300 onschuldigen én de nabestaanden zijn de klos