Na zenuwinzinking begin dit jaar: Tom Van Dyck vanavond in 'Vive le Vélo'

Tom Van Dyck
RV Tom Van Dyck
Zes maanden lang kreeg hij platte rust voorgeschreven, nadat hij tijdens de try-out van zijn theatervoorstelling 'Het beest in u' fysiek compleet was gecrasht, maar nu laat acteur Tom Van Dyck (47) weer voorzichtig van zich horen. Naast wielrenner Edward Theuns en 'vaste analist' Bert De Backer is hij vanavond te gast in 'Vive le Vélo' bij Karl Vannieuwkerke.

Terwijl hij op televisie schitterde als de ruwe bolster Carl Dockx in 'Over water', ging begin dit jaar plots het licht uit bij Tom Van Dyck. Totaal onverwacht. Een paar maanden eerder was hij naar verluidt outstanding tijdens de opnames van 'Over water 2', maar net op het ogenblik dat hij na vijftien jaar met de monoloog 'Het beest in u' naar het theater zou terugkeren, crashte de acteur volledig. Extra pijnlijk was dat die zware inzinking zich manifesteerde tijdens een try-out van de voorstelling.

Voorstelling geschrapt

"Toen heeft zijn lichaam gezegd: het stopt nu. Hij is gecrasht, het licht ging uit. Hij heeft zelfs die eerste voorstelling moeten stopzetten", lichtte Inge Geukens, de zakelijke partner van Van Dyck, toen toe. Aanvankelijk kreeg hij een maand rust voorgeschreven, maar uiteindelijk was de acteur-regisseur bijna een half jaar out. De volledige theatertournee werd daarom geschrapt. Vanavond maakt Van Dyck zijn eerste voorzichtige comeback, in 'Vive le Vélo' op Eén. 

'Vive le Vélo’, 21.10 uur op Eén
20 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Edward Latis

  Veel succes Tom! Top acteur

 • christof janssens

  Heb er zelf ook mee gelachen spijtig genoeg, werken en niet flauw doen. En dan lag ik daar ook ineens, het is sterker dan jezelf en je geraakt er zomaar niet bovenop.

 • Freddy Madou

  Tom je bent op goeie weg, terug buiten komen en onder de mensen komen, het is aan u om de stappen te zetten,niemand anders kan dat voor je doen, je bent een Top acteur, weet het gaat met op en downs maar je komt er volledig door het heeft zijn tijd nodig, ik zelf heb drie jaar thuis gezeten en ben terug springlevend, wel anders moeten gaan leven, veel meer genieten, het zonlicht komt altijd terug Tom.

 • Gerd Van nieuwenhove

  Als je vandaag geen burn out hebt of krijgt val je niet meer op ! Hetzelfde voor de vele scheiding perikelen van vele BV .... Spaar ons van dit nieuws en hun strapatsen ?

 • Stoffel Sebreghts

  Iedereen die hier verkondigt dat burn out een modeverchijnsel zou zijn mag hopen dat het hun nooit overkomt!