Mysterieuze trailer van 'moderne' Game of Thrones blijkt stunt van Nederlandse tv-show

TRAILER WESTEROS THE SERIES - GAME OF THRONES SPINOFF

The more things change. The more they stay the same.

Het Nederlandse satirische programma 'Zondag met Lubach' heeft het nieuwe seizoen afgetrapt met een anoniem viraal filmpje. Presentator Arjen Lubach openbaarde deze middag dat hij achter de wereldwijde viral van Game of Thrones zat, die de afgelopen dagen op internet vele miljoenen keren werd gedeeld.

In de video wordt de suggestie gewekt dat er een Game of Thrones spin-off komt, die zich afspeelt in moderne tijden. Lubach en team produceerden de trailer voor de fictieve serie 'Westeros' in de afgelopen maanden en plaatsten het deze week op een anoniem YouTube-account. In korte tijd werd het miljoenen keren bekeken en verschenen er ronkende artikelen op websites al Vice, Digg en The Telegraph.

Op diverse internetfora werd de afgelopen dagen druk gediscussieerd over het idee en de vraag wie de video had gemaakt. In een tweede filmpje (zie onder) dat deze middag om 13 uur  verscheen, openbaart een mysterieuze figuur met capuchon zich als Arjen Lubach. De komiek verzucht dat hij vermoedelijk "terecht is gekomen in een verkeerde televisieserie".

Eerder dit jaar scoorde 'Zondag met Lubach' al een wereldwijde hit met een filmpje waarin Nederland werd geïntroduceerd aan de nieuwe Amerikaanse president Donald Trump. Dat filmpje kreeg toen veel navolging. Satirici uit een groot aantal landen leverden soortgelijke filmpjes af. Bij ons maakte onder andere 'De Ideale Wereld' een versie.

Het zevende seizoen van Zondag met Lubach gaat op 10 september van start op VPRO - NPO3.

Beeld uit de neptrailer 'Westeros'.
Screenshot YouTube Beeld uit de neptrailer 'Westeros'.
Arjen Lubach.
anp Arjen Lubach.

WESTEROS THE SERIES - THE REVEAL

Westeros the Series - Zondag met Lubach (Sunday with Lubach) Broadcaster: VPRO (http://www.vpro.nl/zml) westeros@zondagmetlubach.nl PRESS RELEASE Dutch 'Netherlands Second' comedian (anonymously) creates Game of Thrones viral. The trailer for 'Westeros', a Game of Thrones spinoff series set in modern times, turns out to be a creation by the Dutch late night tv-show Zondag met Lubach.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Margret Adedeji

    Zag er nochtans goed uit. Dat die man eens contact opneemt met de makers van de spin-off, als heel grote fan van de originele serie zou ik dit heel graag willen zien xD

  • Neorej Verbruggen

    Jammer