Music For Life verzamelt 2,7 miljoen euro voor 870 goede doelen

VRT-Jokko
De Warmste Week van de jaarlijkse Music For Life-actie van Studio Brussel heeft 2,7 miljoen euro opgebracht. Dat meldt de VRT. Het gaat echter om een voorlopig bedrag, omdat sommige acties momenteel nog lopen.

In totaal werden er 2.040 acties georganiseerd waarvan de opbrengst naar 870 verschillende goede doelen ging. Dat zijn bijna 200 acties meer dan vorig jaar.

Presentatoren Vincent Byloo, Sam De Bruyn en Linde Merckpoel draaiden bijna een week lang verzoekplaatjes vanuit een buitenstudio in De Schorre, daarin gesteund door het vaak talrijk opgekomen publiek. Het terrein bereikte zelfs tweemaal de maximumcapaciteit en moest dan door de politie worden afgesloten. Een van de hoogtepunten vond dinsdagavond plaats toen vele honderden aanwezigen in koor "Mia" van Gorki (de groep van de onlangs overleden Luc De Vos) zongen.

De presentatoren kregen 's nachts assistentie van MFL-veteranen als Tomas De Soete en Peter Van de Veire en er kwamen de hele week door ook artiesten over de vloer die een liveset kwam spelen. In de speciaal opgezette concerttent The Flame kwamen dan weer onder meer dEUS, Netsky en Kaiser Chiefs langs.

VRT - Thomas Geuens

180.000 euro voor sterrendiner

Meer dan 100.000 euro werd ingezameld met de verkoop van de 'warmbandjes'. De ticketverkoop van de concerten in The Flame bracht nog eens 90.0000 euro in het laatje. Ook de federale regering schonk dit jaar 100.000 euro. Het recordbedrag kwam gisteren echter van een aantal sterrenchefs die voor Hart voor Limburg 180.000 euro ophaalden met een sterrendiner voor 550 genodigden uit verschillende bedrijven.

De Warmste Week bereikte volgens de VRT drie op vier Vlamingen. "Relevante cijfers, want uit een bevraging van de Koning Boudewijnstichting na de editie van vorig jaar bleek dat voor vele vzw's niet enkel fondsenwerving, maar ook sensibilisering heel belangrijk was. Die zorgde voor vele goede doelen namelijk voor meer giften en vrijwilligers doorheen het jaar", zo reageert de organisatie.

De Koning Boudewijnstichting, die de opbrengsten beheert, verwacht de komende dagen nog een aantal stortingen. Sommige acties werden pas vandaag en gisteren afgesloten. Daarna zullen de verschillende goede doelen het geld doorgestort krijgen.