Morgen op TV: 'Pano' in gesprek met prins Laurent

Pano Prins Laurent
VRT Pano Prins Laurent
De brief van prins Laurent aan premier Michel deed stof opwaaien. De prins klaagt dat de regering hem niet geholpen heeft om het geld van zijn vzw te recupereren. Geld dat hij tegoed heeft van Libië, nadat dat land een contract opzegde voor een bebossingsproject van de vzw van de prins. “Dat was het project van mijn leven. Ik wou zelfs in Tripoli gaan wonen”, zegt de prins. Maar nu steekt hij al zijn tijd in zijn juridische strijd.

Prins Laurent praat. In Pano. Over zijn passies en zijn drijfveren. Over zijn woede en ontgoocheling. Het enfant terrible probeert de typecasting te overstijgen. Tegelijk zoekt Pano uit wat er nu écht gebeurd is met het kapitaal van Khaddafi in België. Spijtige misverstanden, of worden er potjes gedekt gehouden?

Uniek aan deze reportage is ook dat VRT en RTBF de handen in elkaar geslagen hebben: journalisten Wim Van den Eynde en Maité Warland hebben hun hele onderzoek samen gevoerd. Het resultaat is gelijktijdig te zien in Pano en Questions à la Une. En ook dat is een primeur.

De strijd van prins Laurent: ‘Pano’, woensdag 13 februari om 21u25, op Eén.

VRTReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.