Mol Elisabet molde vooral door haar perfecte anti-molgedrag

De Mol Elisabet.
Vier De Mol Elisabet.
Mol Elisabet, de spoedarts die zich voordeed als een bang wezeltje, kon ongehinderd haar werk doen als de mol door haar perfecte anti-molgedrag. Dat wisten we al voor de eigenlijke finale, vorige week, maar werd helemaal duidelijk in de terugblik-aflevering. 

Nieuw was dat Elisabet, naast Bruno en Martijn door de makers werden verkozen tot kandidaat mol. Martijn bleek in Vietnam al snel veel te zenuwachtig. Bruno deed het prima, maar vooral Elisabet bleek stressbestendig, een perfecte leugenaar en een goede saboteur. Met dank overigens aan de korte, krachtige briefings die ze elke dag kreeg. Al dan niet op de hotelkamer, terwijl ze de douche liet lopen. Van verkwisting gesproken…

Verborgen tips

Traditioneel zaten er ook in deze reeks ‘verborgen tips’, al moet dat met een zak zout genomen worden. In het filmpje waarin de kandidaten werden bekend gemaakt, stond Elisabet in brailleschrift. De mol is blind namelijk. In de eerste aflevering kregen we een vooruitblik op de finale. Met als laatste beeld een flits van Elisabet, net voor het logo van De Mol verschijnt. In elke aflevering was het dertiende ‘shot’ tijdens de eliminatie een beeld van Elisabet. En daar moesten we het mee stellen…

Duidelijker dan de tips, waren de échte sabotages van de spoedarts. Ja, ze verknalde de eetproef. Door torentjes om te stoten en de foute dipsaus op te dienen. Ja, ze deed de kofferproef goed in het honderd lopen. En kon zo zelfs haar echtgenoot laten overvliegen. Ja, ze dronk zich moed in tijdens de etiquetteproef en slaagde zo slecht te speechen. Haar angstaanval in de tunnelproef was een noodoplossing, omdat een veel betere sabotage mislukte omdat haar camera uitviel.

Fataal

De slogan ‘Vrouwen één front’ bleek fataal voor nagenoeg alle vrouwelijke kandidaten, die Elisabet voluit vertrouwden. En er dus één na één snel en genadeloos uitgingen, zo werd duidelijk in de terugblik-aflevering. In aflevering 2, 3 en 4 bleef de spoedarts perfect onder de radar. Niemand die haar verdacht de mol te zijn. In aflevering 5, met de grote bootproef, had piloot Axel haar door. Eilsabet houdt niet van water en toch stuurde de mol haar richting kajuit. En niet in het water. 

Hoogst verdacht. Terecht, zo bleek later. In aflevering 6 zet Limburger Joeri nog in op Bruno, maar is het toch Kaat, die Elisabet verdenkt, die moet vertrekken. Vanaf aflevering 7 zit iedereen op het goede molspoor. En zijn het de details in de 20 vragen die het verschil maken. In de finale haalt Bas een topscore van 27 juiste antwoorden op 30 vragen. Maar Axel doet het nog beter, met liefst 29 goede antwoorden.

Winnaar Axel

We kregen in deze terugblik-aflevering ook het antwoord op de vraag wat winnaar Axel met zijn 34.050 euro zal doen. Hij wil met alle kandidaten, én met presentator Gilles de Coster, op weekend met alles erop en eraan. Mol Elisabet kreeg dan weer het origineel van haar schilderij toegestopt. Tijdens de opnames werd een kopie door de versnipperaar gedraaid. De spoedarts kreeg ook nog een speciale vermelding op de ultieme aftiteling van ‘De Mol’.
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Thierry Piette

  @Patrick Morel.In Nederland was het ooit ook zo,de editie in Schotland.Ze stonden aan de hoogste berg van Schotland & men vroeg 2 vrywilligers.Iemand stak onmiddellijk zijn hand op,maar dan ook onmiddellijk.Zy 2 mochten met het kabelliftje naar boven,de rest moest te voet naar boven.Dat vond ik zo verdacht van die ene persoon dat ik alles op hem zette & ik kreeg gelijk bij de finale,hy was de mol.

 • ISABEL FRANCOIS

  Op sommige momenten lag het er zo dik op dat ze de mol was..dat ze me toch op het verkeerde spoor heeft gezet en ik twijfelde, want ik dacht:het is zo duidelijk dat kan toch niet?Blijkbaar wel dus.. ;-)

 • Willem Kempenaers

  Floris, als het u niet aanstaat moet je ook niet reageren.

 • dol de peeze

  @Patrick dat is nu net de bedoeling je weet dat de mol een beetje voorkeursbehandeling krijgt. Wat ik echt wel heel jammer vond voor de deelnemers was het bezoek. Vond ik er over. Maar anders echt TOP dit jaar. Kijk uit naar volgend seizoen

 • patrick morel

  Zeer zeer goede mol, maar de proef waar de mol mocht kiezen wie naar de kajuit mocht vind ik niet eerlijk. Een mol mag info krijgen en mollen maar zo een voorkeursbehandeling is niet correct, zo kan je iedere proef doen mislukken. Prachtig dat de deelnemers zichzelf overtroffen en de proef wonnen. Laat de volgende mol maar komen, zal moeilijk zijn om beter te doen.