Modelijn Maxime Meiland komt regelrecht van AliExpress

ANP
Monciel, de modelijn die de Nederlandse Maxime Meiland (24) vandaag vanuit Frankrijk lanceerde, is niet helemaal van haar hand. Een aantal items zijn met een muisklik te bestellen via AliExpress, een webwinkel waar Chinese particulieren of kleine bedrijven hun waar aanbieden. Kleding daar bemachtigen is bovendien een stuk goedkoper dan bij Monciel.

Maxime laat op haar website trots weten dat kleding altijd al haar passie is geweest. Daarom volgde ze een modeopleiding in Haarlem. “Waarna het verlangen naar een eigen kledinglijn alleen maar groeide”, zegt ze. Nu ze met haar ouders Martien en Erica en dochter Claire in Frankrijk woont, vond ze haar inspiratie in de klassieke Franse stijl. Dat leidde naar eigen zeggen tot ‘chateau-waardige items’. “De collectie heb ik ontworpen/geselecteerd naar items en vormen die ik zelf mis op de huidige markt. Omdat de items verschillende stijlen bevatten is er voor ieder wat wils.”

Bij Monciel (Frans voor ‘mijn hemel’) vind je wollen jurkjes, felgekleurde blazers en een blouse met pofmouwtjes. Voor een groen jasje van velvetstof vraagt Maxime 129 euro, maar wie goed zoekt op AliExpress vindt daar hetzelfde item voor slechts 50 dollar (zo’n 44 euro). Het enige dat de Meilandtelg aan haar jasje liet veranderen, was de merknaam op de borstzak. Ook een wollen trui met hartjesmotief en een roze jurkje zijn op AliExpress te vinden.

Toen Maxime in april al een deel van haar collectie liet zien in een aflevering van ‘Chateau Meiland’, viel het kopieergedrag oplettende kijkers al op. Maxime liet toen via haar management weten dat de kledingstukken afkomstig zijn uit een fabriek in China en dat de blondine deze aanpast naar eigen smaak. “Door bijvoorbeeld de lengte te veranderen, of andere knoopjes of een ander ceintuur.” Daar blijft haar woordvoerster vandaag bij. Maxime heeft bij het maken van haar kledinglijn drie categorieën gehanteerd: ‘ontworpen', ‘van een model uitgegaan’ en ‘kleine aanpassingen gedaan’. De items van AliExpress vallen onder de laatste categorie.

Maxime noemt haar jasje de Gia Blazer.
Monciel Maxime noemt haar jasje de Gia Blazer.
In een muisklik koop je dit velvet jasje.
AliExpress In een muisklik koop je dit velvet jasje.
De hartjestrui op AliExpress.
AliExpress De hartjestrui op AliExpress.
Maxime in haar hearted sweater.
Monciel Maxime in haar hearted sweater.3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • jonas van poucke

    Wat veel mensen niet weten is dat ongeveer 90% van alle kledingmerken dit doen. Ze zullen wel de snit aanpassen, logo erbij, wat typische kenmerken en that's it. Ze binnen zo goed als altijd met bestaande snits die fabrikanten aanbieden en die worden dan aan enkele verdelers verkocht. Waarom denk je dat zoveel kleding vergelijkbaar is :) Het zijn enkel de winkelketens met eigen fabrieken die dat niet doen.

  • Koen Colpaert

    Ze mogen mee heel haere stok blijven zitten

  • David Lievens

    Dat heet dan uw naam gebruiken om geld te verdienen...