Exclusief voor abonnees

Militair spoedarts Marijke De Raes (36) is nieuw gezicht in ‘Topdokters’: "Een gevaarlijke job? Ik heb meer schrik als ik door Antwerpen fiets"

Marijke De Raes spoeddokter

Doet mee een het programma topdokters op Vier

Ze is niet alleen spoedarts, maar gaat ook op buitenlandse militiare missies.
Ook geeft ze in haar vrije tijd cursussen survivaltechnieken aan parkwachters in Congo, die hun leven riskeren bij de bescherming van berggorilla's tegen rebellen en stropers.
© Bart Leye Marijke De Raes spoeddokter Doet mee een het programma topdokters op Vier Ze is niet alleen spoedarts, maar gaat ook op buitenlandse militiare missies. Ook geeft ze in haar vrije tijd cursussen survivaltechnieken aan parkwachters in Congo, die hun leven riskeren bij de bescherming van berggorilla's tegen rebellen en stropers.
Marijke De Raes (36) is militair spoedarts. Op missie in Mali, mee op de Godetia: zij dient militaire gewonden de eerste zorg toe. En tijdens haar vakantie leidt ze de rangers van het Virungapark op. De Raes is vanaf vandaag één van de opvallendste gezichten in het nieuwe seizoen van 'Topdokters'. "Ik heb die afwisseling echt nodig."

Je hebt 6% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jef Lois

  Deze arts slaat de nagel op de kop. " meer schrik als ik door Antwerpen fiets" is dat niet die stad met de Latijns sprekende burgemeester die alle problemen zou oplossen? Is dat niet de stad waar meerdere graneten al ontploft zijn? Is dat niet de stad die beheert word dor de drugs maffia. Is dat dan geen stad die deftig belogen is door hun burgemeester De Wever

 • rik van dijck

  En ons Bartje maar beweren dat Antwerpen een veilige stad is .... da’s goe gelachen . Daarom dat ALLES met camera’s gecontroleerd word ... zo veilig is het dus ...

 • Jan Rodrigus

  antwerpen, de plaats waar je best NIET komt

 • Maria Scheuts

  Heldhaftige vrouw.

 • mertens jean

  Dat zegt meer dan genoeg over Antwerpen, de zgz. hoofdstad van Vlaanderen. Men kan Antwerpen beter het Chicago van België noemen.