Mike & Yannick winnen meer dan 100.000 euro in 'The Wall' en doen er meteen iets prachtig mee

vtm

Een duizelingwekkende muur die geeft en neemt, groene en rode ballen die het verschil maken tussen winst of verlies, een rollercoaster van emoties en een duo dat mekaar blindelings vertrouwt: dat zijn de ingrediënten van 'The Wall'. Niels Destadsbader presenteerde vanavond het nieuwe spelprogramma waarin veel geld - héél veel geld - te winnen valt. Zijn hart slaat net zoals dat van de kandidaten een fractie sneller wanneer de groene en rode ballen over de immense muur naar beneden vallen. De muur die veel geeft, maar ook veel neemt.

In de eerste aflevering vanavond ging meteen ook een smak geld de deur uit. Yannick uit Turnhout en Mike uit Vilvoorde (allebei 31) sprokkelden immers 100.098 euro bij elkaar. De twee werden 7 jaar geleden collega's, intussen is hun band uitgegroeid tot een hechte vriendschap.

Dat de muur hen zo gunstig gezind zou zijn, hadden de mannen nooit durven dromen. Met het gewonnen bedrag willen ze graag een Premier League-voetbalreis maken. Een deel van het geld wordt bovendien geschonken aan een vzw voor kinderen met een beperking, wat hen nauw aan het hart ligt omdat Mikes dochtertje het syndroom van Down heeft.
15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jurgen Van Den Bergh

  Grappig dat tot enkele weken geleden VTM het programma "Miljonair" uitzond waar alle kandidaten met zo goed als niks terug naar moesten. Je verwacht iets anders met zo'n titel. Maar tof dat deze twee mannen een mooie som geld wonnen. Al vond ik die Mike wel een beetje een aandachtstrekkertje.

 • Sofie Praet

  Helemaal waar Nico Lietaert !!! Wij lagen er na de laatste selectieronde uit. Waarom, dat vraag ik mij nog steeds af.... De 45 vragen waren een ramp bij mij en die ronde overleven we. De laatste ronde ging super en dan liggen we eruit. Dikke proficiat aan de winnaars van gisteren.

 • Anthony van der Borght

  Later ga je het beklagen.. dat je dat gedaan heeft .. er zijn toch dromen die iedereen heeft en wilt doen met de som dat er gewonnen hebben kun je al veel doen ..

 • Gedra Gedra

  Proficiat met je ingesteldheid om iets goed te doen...al is het 1000 euro het goede doel zal er blij mee zijn.

 • Ingrid Vantroostenberghe

  Daarvoor hebben ze geld.