Miguel Wiels: "De belangstelling van Walter Capiau werd meer dan professioneel, ik ben net op tijd vertrokken"

Miguel Wiels en Walter Capiau
Iwan Meeusen Miguel Wiels en Walter Capiau
Pianist Miguel Wiels (46) deed dinsdagavond een opvallende getuigenis in 'Van Gils en gasten'. Hij vertelde over hoe zijn voormalig manager Walter Capiau volgens hem meer wilde zijn dan enkel zijn manager.

Walter Capiau ontdekte de toen 18-jarige pianist na zijn overwinning in een talentenjacht in 1998. Meteen werd Capiau de manager van Wiels, maar vervolgens werd de samenwerking moeilijk. “Die samenwerking heeft eigenlijk maar kort geduurd, omdat zijn belangstelling meer dan louter professioneel was. Hoe zich dat uitte? Ik denk dat Walter verliefd op mij was, maar goed: anno 2018 hoeven we niet verbaasd te zijn dat mannen verliefd worden op elkaar.”

Wiels had naar eigen zeggen meer problemen met de entourage van Capiau: “Die probeerde dat allemaal een beetje met de mantel der liefde te bedekken. En toen ik daar een beetje onzeker van werd, en vroeg wat ik moest doen omdat ik niet hetzelfde gevoel had, zei men me: ‘Doe dat dan toch maar, dat is goed voor uw carrière’… Een reactie waardoor ik dacht: ‘Ik moet hier meteen weg’. Dat heb ik dan ook gedaan. Neen, het is nooit fysiek geworden, want ik ben net op tijd vertrokken, denk ik. Ik neem hem dat eigenlijk zelfs ook niet echt kwalijk. Alleen had ik het gevoel dat het een beetje onbehaaglijk werd voor mij, en dat ik beter kon vertrekken.”
49 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Margaretha Mestdagh

  Miguel was 15 jaar ! Eventjes terug in de tijd duiken en daar kan je zien dat de samenwerking op z’n 15 de begon en heel snel over was....

 • Bart Seghers

  Ik vind dat Miguel Wiels dit gerust mag zeggen. In die tijd kon Capiau nog zijn gang gaan, vandaag is dit terecht grensoverschrijdend gedrag

 • Diana De Wit

  wil deel uitmaken van de trend, dat is alles!!! aangezien er niets gebeurd is vind ik dit ongepast om zoveel jaren later de reputatie van een doodziek man kapot te willen maken !!! had ik toch niet verwacht van Miguel Wiels!

 • benoni vanstaen

  Mensen zijn nogal rap op hun tenen getrapt, mag men de waarheid al niet meer vertellen. En wat is er verkeerd aan zijn verklaring. Hij heeft toch niemand beschuldigd van feiten die niet gebeurd zijn. Maar het feit dat hij spreekt over entourage die een bepaalde invloed uitoefent om alles in te dekken. Wat bezielt die mensen om iemand te beschermen, ok de spreker hier was al 18, wat dan bij minderjarigen.

 • André Castelot

  Vergeet niet dat Walter Capiau ooit godsdienstleraar is geweest. Dat verklaart zoniet alles, maar toch heel veel